Як відомо, у світі існує чимало різноманітних легенд, які вже давно здобули свою популярність, а деякі навіть отримали власний фільм. Так, у мережі вирішили нагадати топ-3 найцікавіші легендарні історії.

Бермудський трикутник

Легенд про Бермудський трикутник, мабуть, не менше, ніж про богів Стародавньої Греції. Вважається, що цей район Саргасового моря в Атлантиці надзвичайно небезпечний. Тут відбуваються аномальні явища і безслідно зникають морські і повітряні судна. Спори про таємничі зникнення не вщухають з 1950 року.

Наразі відомо, що понад сотня кораблів та літаків разом з екіпажами зникли в цьому регіоні. Щоправда, деякі скептики і досі вважають, що аварій на Бермудах не більш, ніж в будь-якому іншому місці.

Корабель
Корабель

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Меч короля Артура

Сама постать легендарного короля Артура і до цих пір залишається загадкою, бо досі невідомо, чи був він насправді, хоча історій про нього і соті. Зокрема, чимало з них приділяються зброї героя – Екскалібуру, мечу, що має магічні властивості. За історіями, отримав Артур його від Володарки озера та носив завжди при собі. А вже коли знаменитий король відчув наближення смерті, він попросив повернути меч господині, і зброю відправили назад в озеро. До речі, існування звичаю затоплення зброї після смерті воїна підтверджують численні археологічні знахідки в європейських водоймах.

Меч Артура

Стежка Мойсея

Розступалися море, як з біблійної оповіді - це те диво, яке дійсно може побачити кожен. Феномен появи дороги на морському дні щорічно відбувається в Південній Кореї. Так, під час найбільшого відпливу, який трапляється в Східно-Китайському морі з березня по червень, між островами Чиндо і Модо утворюється піщана стежка довжиною близько 3 км. Паралель з "дивом Мойсея" на Червоному морі вперше провели в 1975 році, коли стежка набула широкої популярності.

Стежка Мойсея

Нагадаємо, за що народ насправді таврував Маргариту Маульташ, як найпотворнішу жінку в світі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", соратник Жанни д‘Арк, людина, яка заслужено займає місце у списку найжорстокіших людей в історії людства.

Також "Знай.uа" писав, про зловісну історію замку смерті Генрі Холмса.