Відомий американський телекритик Алан Сепінволл у своїй книзі "Революцію показали по телевізору" відзначив найкращі серіали, які поклали початок цілій епосі.

"Ваше здоров'я" (Cheers, 1982-1993)

Честь донести до масового глядача новину, що телебачення почало змінюватися, дісталася ситкому "Ваше здоров'я". Так, його фінальний епізод зібрав біля екрану 84 мільйони людей.

В серіалі герої стали першими персонажами ситкомів, які пам'ятали, що з ними сталося в попередніх серіях. Амнезію було переможено. І до глядачів нарешті стало доходити, що діючі особи в серіалах можуть розвиватися і змінюватися з часом.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Поліція Майамі" (Miami Vice, 1984-1989)

Ідея цього поліцейського серіалу належала президентові NBC Брендону Тартикоффу.

"Поліція Майамі" показала, що при бажанні, навіть не маючи крутий бюджет, щотижня можна видавати нові серії, що практично нічим не відрізняються по монтажу та операторській роботі від фільмів, що йдуть в кінотеатрах.

"Американський мафіозі" (Wiseguy, 1987-1990)

Недолік у серіалах про федеральних агентів, впроваджених у кримінальну організацію, не відчувався і до виходу "Американського мафіозі". Дітище Стівена Кеннела і Френка Люпо навіть через 25 років виглядає так само свіжо.

"Твін-Пікс" (Twin Peaks, 1990-1991)

Канал ABC, надихнувшись сюрреалістичністю "Синього оксамиту", запропонував Девіду Лінчу спробувати зняти що-небудь в тому ж дусі і для телевізійної аудиторії. Суміш детектива, мильної опери, хоррора, нуара, мелодрами, ліричної комедії та ще десятка жанрів і піджанрів назавжди зайняла місце в пантеоні найвизначніших серіалів.

"Секретні матеріали" (The X-Files, 1993-2002)

Головні герої Кріса Картера носили не скафандри, а строгі костюми ФБРовцев, замість бластерів в кобурі у них зберігалося звичайне табельну зброю.

Це привернуло до екрану масового глядача. Персонаж-скептик, якого зіграла Джилліан Андерсон, також був створений спеціально для аудиторії, яка сприймала марсіан людьми другого сорту. Крім того, серіал "Секретні матеріали" вважається першим серіалом з власною, спеціально розробленою міфологією.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, абине пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Stranger Things 4 сезон – серіал обіцяє стати дійсно страшним.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кріс Хемсворт похвалився історичним рекордом бойовика "Евакуація" від Netflix.

Також портал Знай.uа писав, що фанати "Аватара" побачили улюблених героїв на зйомках сиквела.