Психологічні розлади і депресія – найважливіші проблеми сучасного світу. Вчені шукають фактори, які підвищують ризик їх розвитку. Цікаво, що одним з таких є раціон, в особливості споживання м'яса. Дослідники з США довели, що ризик розвитку депресії у людей, які їдять м'ясні продукти, відчутно нижче, ніж у вегетаріанців і веганів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Фахівці проаналізували результати 18 досліджень, де вивчалася зв'язок між споживанням м'яса і розвитком психологічних проблем (тривожністю, депресією, свідомим нанесенням шкоди собі, схильністю до стресів і т. д.). В цілому вони охопили 150 тисяч любителів м'яса і 8500 осіб, які виключили його з раціону. Виявилося, що ті, хто утримується від м'ясних продуктів, більш схильний до депресії. Зв'язок між споживанням м'яса і сприйняттям стресу була менш очевидною.
Одночасно з цим автори не можуть знайти причин виникнення цієї взаємозв'язку, і закликають від сприйняття результатів, як причинно-наслідкового зв'язку. Вчені висунули кілька гіпотез. Зокрема, передбачається, що люди з психічними проблемами можуть змінювати раціон для лікування. Також причиною може бути той факт, що відсутність м'ясної їжі призводить до дефіциту поживних речовин, які сприяють розвитку депресії і тривожності.
Нагадаємо, що в боротьбі зі стресом добре допоможуть трав'яні чаї.
Як повідомляв портал "Знай.uа", названі продукти, які допоможуть впоратися з ПМС.
Також "Знай.uа" писав, як позбавитися від зморшок і відновити шкіру обличчя.