У домі мухи зазвичай починають відразу шукати джерело їжі і місце для виплоду потомства. Найбільшу увагу ці комахи приділяють зіпсованим продуктам – гнилому м'ясу, харчовим відходам, а потім налітають на солодке: мед, варення, шоколадні цукерки, торт.

У більшості мух є тільки хоботок, який дозволяє висмоктувати звідки-небудь поживні елементи у вигляді розрідженої органіки. Тому смердячі запахи викликають у цих комах апетит.

муха, фото Pxhere
муха, фото Pxhere

Ще одна причина любові мух до недоїдків – запах гниття є сигналом до дії для жіночих особин. М'яка органіка – поживна субстанція для личинок комах, що стрімко розвиваються.

До того ж у гниючій плоті температура вища, ніж на відкритому повітрі, тому розвиватися там личинкам буде комфортно. За один раз муха здатна відкласти до 50 яєць, і, перебуваючи в сприятливих умовах, майже всі вони зберігаються.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мелені таргани разом з кавою – з чого ви починаєте свій день.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені розповіли, чому у кожної квітки свій неповторний аромат.

Також портал Знай.uа писав, вчені оголосили полювання на шершнів-вбивць.