Травень - царство бузку, колір і аромат цієї квітки має мільйони фанатів по всьому світу. Які асоціації викликає словосполучення “парфум зі свіжого бузку”? Думки про неймовірний аромат і високий цінник? Перша частина відповіді - правильна, а ось друга - зовсім не обов'язково. На жаль, не всі аромати можна приготувати вдома без спеціальної підготовки, проте, на щастя, парфуми із бузку - саме той аромат, який ви можете приготувати самі.

Щоб отримати легкий і ніжний аромат вам потрібен букет бузку (200 г цвіту), скляна тара-флакон, бажано з темного скла, марля, глибока миска (скляна або керамічна), заварник, 400 мл води і 5 крапель гліцерину.

Кіт нюхає бузок, фото Яндекс
Кіт нюхає бузок, фото Яндекс

Хід приготування:

1. Відірвіть цвіт від стебел, уважно промийте їх.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

2. На миску покладіть марлю, складену у два шари. Требо покласти марлю так, щоб її кінці звисали з посудини.

3. Викладіть цвіт у марлю та залийте чистою водою. Потрібно залити так, щоб усі квіти були покриті водою. Накрийте посудину кришкою чи тарілкою та відкладіть у темне місце на добу.

4. Через добу достаньте марлю і зав'яжіть тугий вузлик. Воду перелийте у чайник, покладіть у неї марлю. Поставте на малому вогні і варіть доти, поки не залишиться 1 ст. л. Води.

5. Слідкуйте, щоб вода не кипіла. Коли вся зайва рідина випариться, перелийте залишок у флакончик.

6. Додайте краплини гліцерину, щоб запах був стійким.

7. Вуаля! Парфум готовий!

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Улюблені парфуми можуть бути небезпечні для здоров'я.

Як повідомляв портал Знай.ua, Як правильно бризкати, щоб гарно пахнути: 3 головні помилки при використанні парфумів.

Також Знай.ua писав, Як відрізнити елітні парфуми від дешевої підробки.