Причиною пухких чи обвислих щік може бути, як різке схуднення, так і нездоровий спосіб життя. Але є дієві способи догляду за обличчям, які допоможуть досягти ідеальних скул, пише sovkusom.

Масаж

Відмінним способом для підтяжки підборіддя і скул стане ранковий масаж. Для нього вам знадобиться невелике тонке махровий рушник, яке треба змочити в спеціальному відварі. Для його приготування залийте 1 ст. л. ромашки, шавлії, липи і деревію склянкою окропу. Залиште на 20 хвилин, потім процідіть. Змочіть рушник у відварі і зробіть пару різких рухів за типом гармошки, різко розводячи кінці рушника в сторони. Тканина повинна плескати по підборіддю. Також можна чергувати "трав'яні" масажі з "солоними". Для приготування останнього змішайте 1 ст. л. морської солі і 1 л води. Але тут важливо враховувати свій тип шкіри. Для нормальної і жирної шкіри підійде більш концентрований і гарячий розчин. А для сухої потрібен менш міцний розчин кімнатної температури. Після масажу нанесіть на обличчя свій доглядовий крем.

Догляд за шкірою обличчя у 30 років
Догляд за шкірою обличчя у 30 років, pinterest.ru

Маска

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Маску для обличчя потрібно підбирати для свого типу шкіри. Для жирної шкіри підійде маска з живих дріжджів, лимонного соку і яєчного білка – всі компоненти треба змішати. А для сухої і нормальної до цих інгредієнтів додаються вівсяні пластівці, висівки і 2–3 краплі ретинолу. Нанесіть маску на обличчя і шию в декілька шарів, лягайте і закиньте голову, а також постарайтеся напружити підборіддя. Через 15 хвилин можете змивати масу з особи. Таку маску рекомендують робити 1 раз на тиждень.

Вправи

Спеціальні вправи допоможуть не тільки зміцнити м'язи обличчя і шиї, але і весь шийний відділ хребта. Для початку варто намазати проблемні зони кремом або лосьйоном.

Рух щелепою. Максимально закиньте голову, висунувши підборіддя вперед. Постарайтеся захопити нижньою губою верхню.

Зімкніть зуби. Потім відтягніть вниз нижню губу.

Опустіть куточки рота і сильно напружте м'язи шиї, потім розслабтеся.

Тип обличчя
Тип обличчя // vseovolosah.com

Підіпріть кулачком підборіддя. З силою опускайте голову, заважаючи при цьому своєю рукою. Можна рухатися і вгору, і вниз, і вбік.

Опустіть голову, зцупите руки на потилиці. Далі піднімайте з силою голову і тисніть руками із зворотного боку.

Схиліть голову до лівого плеча, щоб торкнутися його вухом. Праву руку покладіть на праву скроню. Нахиляйте голову до правого плеча, долаючи опір рук. Те ж саме проробіть у зворотному напрямку.

Нахиліть голову і поперемінно тягніться підборіддям до правого і лівого плеча.

Поверніть голову вправо, покладіть долоню на ліву щоку і поверніть голову вліво через зустрічну опір давить долоні. Поміняйте руки і напрямок.

Весь комплекс вправ потрібно зробити за 5–10 разів в кожну сторону.

Догляд за шкірою обличчя у 20 років
Догляд за шкірою обличчя у 20 років, pinterest.ru

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, спорт на карантині – з допомогою цих домашніх тренувань ви повернете колишню стрункість.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про топ 10 жінок з найбільшими сідницями, перевернули стандарти краси.

Також портал "Знай.ua" писав, що зірковий тренер Андрій Хомицький назвав топ 5 помилок при присіданні.