Через пандемію та обмежувальні заходи низки країн українцям навряд варто сподіватися провести відпустку за кордоном. Але це не привід для відчаю - набратися чудових вражень можна і в Україні. Тим більш, що тут є цілком нові для широкої громадськості та не надто досліджені місця. "Знай.ua" на основі добірки @news_kiev пропонує топ 5 ідей для мандрівок Україною, які значно розширять ваші горизонти.

Бакотська затока (Кам'янець-Подільський район, Хмельницька область)

Фото Instagram
Фото Instagram

Затока знаходиться в оточенні скель і має унікальний мікроклімат. Тут більшу частину часу сонячна погода, завжди безвітряно. Найчистіша вода і приголомшливі види. Родзинка - скельний монастир, побудований ще за часів Київської Русі. Біля монастиря є три джерела мінеральних вод, які вважаються цілющими. З розваг: можна покататися на човні, катамарані або порибалити.

Біле озеро (Володимирецький район, Рівненська область)

Фото Instagram
Фото Instagram

Це озеро, яке утворилося в басейні річки Стир, відоме завдяки своїм цілющими властивостями. Вода в ньому містить велику кількість гліцерину, солі, калію та фосфатів. Саме озеро чисте і прозоре, видимість до 2-х метрів. Для любителів стрибків у воду - кілька пірсів. Є човни та катамарани напрокат. Можна розташуватися з наметом у води або вибрати один з готелів чи санаторіїв поблизу. Озеро не замерзає взимку, його температура 8 градусів тепла.⠀

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Мигія (Первомайський район, Миколаївська область)

Цю місцевість називають столицею рафтингу і навіть українською Швейцарією. А радонове озеро славиться своєю водою небесно-блакитного кольору. У нього можна спокійно пірнати зі скель, каменів під водою немає. Мигія відома водними розвагами: тут є рафтинг, сплави по Південному Бугу, катання на байдарках і каяках. Можна спробувати себе у скелелазінні.

Актовський каньйон (Вознесенський район, Миколаївська область)

Фото Instagram
Фото Instagram

Цей каньйон називають справжнім дивом природи, оскільки тут є безліч водойм, водоспадів і красивих локацій. Любителі піших прогулянок можуть прогулятися до Арбузинського каньйону, звідки відкривається дивовижний краєвид. Також можна відвідати Трикратський ліс-лабіринт з його казковими альтанками і стежками.

Блакитна лагуна (річка Люта, в районі селища Чорноголова Великоберезнянського району, Закарпатська область)

Розташована вона серед Карпат і відома своєю ніжно-бірюзовою водою. Лагуна утворилася завдяки водоспаду, розташованому між двох скель. Водойма має глибину до трьох метрів. Тут немає натовпів туристів, зате є красиві гірські краєвиди, свіже повітря і дика природа. Вода в лагуні навіть в спеку залишається прохолодною, оскільки через стрімкий потік не встигає добре прогрітися.


Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше було Названо топ місць по всьому світу, які треба відвідати кожному мандрівникові: ви точно не знали цих локацій.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кращі з найкращих: названо топ 10 найвражаючих місць світу.

Також Знай.ua писав, Місця сили і вмістилище душі бога - топ 5 наймістичніших куточків планети.