Незабаром українці зможуть відпочивати ще довше, щоправда за власний рахунок. В Україні мають намір законодавчо збільшити відпустку за свій рахунок до 30 днів. Працівникам дозволять брати відпустку, коли знадобиться.

відпустка
відпустка

У міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонують збільшити максимально визначений термін перебування у відпустці за свій рахунок з 15 до 30 днів в рік. Водночас не скорочуватимуть максимальну кількість днів на лікарняному.

Таку заяву на брифінгу про реформування сфери зайнятості населення озвучив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Зеленський підписав закон про відпустки українцям, котрі всиновили дітей: подробиці документу
Зеленський підписав закон про відпустки українцям, котрі всиновили дітей: подробиці документу

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Зараз максимальний термін відпустки за свій рахунок становить 15 днів, ми пропонуємо 30 днів. Насправді, ми пропонуємо людям йти у відпустку за свій рахунок, коли вони цього хочуть", - сказав він.

Милованов також підкреслив, що скорочення терміну перебування на лікарняному ні що інше, як міф. Нові ініціативи вже зовсім скоро можуть стати ще однією перевагою для працюючих українців. Адже тепер можна провести у відпустці цілих 2 місяці протягом року. Щоправда за 1 місяць не заплатять зовсім, бо він за власний рахунок.

Нагадаємо, в Україні субсидії, пільги та стипендії пройдуть жорстку перевірку.

Як повідомляв Знай. ua, у Гончарука готові урізати лікарняні і звільняти навіть вагітних.

Також Знай. ua писав, що мер Франківська Марцінків пересадить чиновників в інвалідні коляски.