Український парламент схвалив закон про верифікацію пенсій та інших державних виплат з пропозиціями глави держави Володимира Зеленського. Відомо, що нещодавно президент наклав вето і повернув його в Раду зі своїми змінами та пропозиціями.

У підсумку виявилося, що дані поправки мають технічних вигляд і жодним чином не змінюють суті самого закону. Верховна Рада у вівторок, 3 грудня, ухвалила цей закон. Про це пишуть українські ЗМІ.

Пенсіонер, фото - KyivPost
Пенсіонер, фото - KyivPost

Згідно з новим законом, тепер перевірці підлягають пенсії, допомоги, пільги, субсидії, стипендії та інші виплати, які здійснюються за рахунок державного бюджету. У разі, якщо виявлять, що комусь заплатили, а він не мав на виплату права, то гроші заберуть.

Тобто в Україні будуть ще жорсткіше і ретельніше перевіряти тих, кому призначаються різні соціальні виплати. Звичайно, багатьох на підставі таких перевірок грошей позбавлять. Парламентарі схвалили в 2-му читанні та в цілому законопроект № 1231 про верифікацію та моніторинг держвиплат. По суті, це лише механізм для перевірок Мінфіном.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, наздогнала Україну небезпечна хвороба, під загрозою діти: тисячі хворих, і цифри зростають.

Як повідомляв Знай.uа українці залишилися без лікарняних: що робити і як отримати законні виплати.

Знай.uа писав, українці попрощалися з лікарняними: що робити і як отримати листок непрацездатності.