Мабуть, чимало людей чули історії про те, що знайомий або знайомий знайомого після якоїсь трагічної події посивів за один день, а то і взагалі за одну хвилину. Але чи дійсно таке можливо, давайте розберемося.

Для початку варто роз'яснити, що сиве волосся - це безбарвне волосся, що росте в фолікулі. В період формування волосся воно забарвлюється меланоцитами, які діляться на два кольори: чорно-коричневий і червоно-жовтий. Ось тому волосся у людей саме в цій палітрі, а не синє або зелене.

І тепер відповідь на найголовніше питання: ні, людина не може посивіти за один день. Людина може втратити волосся за один день, але аж ніяк не посивіти. При сильному стресі випадають здорове фарбоване волосся, а сиве залишається. Ось тому й здається, що людина посивіла, щоправда, в неї просто порідшали волосся і стало видно сиві волосини.

Сиве волосся
Сиве волосся, Фото автора Elijah O'Donnell: Pexels

Також може вплинути на формування волосся і його забарвлення стрес. Саме від нього меланоцити перестають правильно працювати і не фарбують волосся, але для того, щоб людина посивіла має пройти час, доки це волосся виросте.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

До слова, сиве волосся - це зовсім не поганий або не нездорове волосся. Це нормальне волосся без фарби. Сивина у людини може бути спадкова, і переживати з цього приводу не потрібно.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як перестати мити голову кожен день.

Як повідомляв портал Знай.uа, Топ-5 ефективних масок для густого та шовковистого волосся в домашніх умовах

Також Знай. ua писав, що як зробити чубок, не обрізаючи волосся — лайфхаки для найхитріших