Інколи здається, що кімнатна рослина вже зовсім пожухла і втратила життєві сили. Однак не поспішайте впадати у відчай та викидати вазон - можливо, правильна підгодовка дасть рослині друге життя.

Знай.ua на основі матеріалів зарубіжних ЗМІ пропонує найпростіші варіанти добрив для кімнатних рослин - вони складаються усього з двох інгредієнтів, і один з них - це вода.

Кімнатні рослини, фото: ukr.media
Кімнатні рослини, фото: ukr.media

Солодка вода

Більшість рослин люблять солодку воду - особливо це стосується кактусів. Перед поливом можна розбавити пів чайної ложки цукру в 100 мл води або просто посипати їм поверхню ґрунту, перед тим як будете поливати рослину.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Касторова олія

Для квітучих вазонів під час зав'язування бутонів добре використовувати касторову олію. Розведіть 1 ч.л. касторової олії 1 л води і поливайте рослину за звичайною схемою.

Зола

Більшості домашніх рослин буде корисний полив разом з деревною золою. Для приготування розчину змішайте 1 ст. л. золи з 1 л гарячої води і залиште на тиждень в темному місці.

Кімнатні рослини
Кімнатні рослини

Розчин з аспірином

Якщо вам здається, що рослини почали трохи в'янути і виглядають не дуже - приготуйте розчин з ацетилсаліциловою кислотою (аспірином). Одну таблетку розчиніть в літрі води і обприскуйте з пульверизатора цим засобом вазони раз на кілька днів.

Вітамін В12

Якщо ви шанувальник фіалок, приготуйте своїм улюбленим рослинам такий розчин для поливу: одну ампулу вітаміну В12 розведіть в літрі відстояної води. Два рази на місяць поливайте фіалки цим засобом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Любителям кімнатних рослин показали, чому не варто захоплюватися екзотичними вазонами.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кімнатні рослини по фен-шую - поставте вазони так і забудьте про біль та стрес назавжди.

Також Знай.ua писав, Оздоровлення, не встаючи з дивана: які таємниці приховують домашні рослини.