Фахівці з фень-шуй вважають, що неприпустимо змішання енергетики зростаючих рослин з енергетикою сплячих людей. Не всі квіти можна вирощувати на підвіконнях.

Спатіфіллум ("Жіноче щастя")

Популярна домашня квітка з родини Ароїдних. Цей рід включає близько півсотні різних видів. У природному середовищі спатіфілуми мешкають в південноамериканських країнах, але також зустрічаються і на Філіппінах. Рослини воліють вологі куточки вздовж струмків і річкових берегів, а також болотисті ліси. Назва роду у перекладі з грецької означає «лист-покривало».

Бегонія

Різновидів бегоній буває безліч, тому ви без працю зможете підібрати таку, яка підійде Назва пішла від прізвища Мішеля Бегона — колекціонера рослин, який жив у XVII столітті. Рід трав'янистих, чагарникових або напівчагарникових рослин, зустріти його можна майже по всьому світу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Бегонія — поширена рослина, його вирощують і в квартирах, і в садах. У спальні його можна поставити на підвіконня, квітка любить сонячне світло і вологу. При цьому, вибравши одного разу для неї місце, бегонію краще не переставляти, так як це не піде їй на користь.

Мирт (миртове дерево)

Рослина має заспокійливі властивості. Мирт видаляє бактерії і туберкульозні палички. Миртове дерево покращує сон, тому його присутність в спальні сприятливо позначається на людях.

Догляд за миртом не складний, рослина любить сонце, вологу і тепле повітря.

Пеларгонія (герань)

Незважаючи на специфічний запах, ця рослина вважається сприятливою для спальні. Вона очищає та знезаражує повітря, знімає головний біль, спазми, нервове напруження, а також нормалізує тиск. Герань знімає стрес і незамінна при серцевих захворюваннях.

Лаванда

Чудово підходить для кімнати, в якій сплять, лаванда володіє цілим рядом корисних властивостей. Вона має ніжний запах і видовжені суцвіття блакитного і рожевого відтінків.

Лаванду потрібно відразу садити в об'ємний горщик, тому що вона любить простір і свободу.

Алое і каланхое

Не можна назвати ці квіти особливо красивими, тим не менш, їх часто можна побачити в спальні, і це цілком зрозуміло — ці квіти вночі не виділяють вуглекислий газ, а кисень.

При цьому алое має безліч лікувальних властивостей: він відмінно допомагає при застуді, при нежиті, сік алое додають у креми і маски.

А каланхое, крім корисних властивостей, ще й дуже декоративний — якщо на підвіконня поставити кілька примірників з суцвіттями різного забарвлення, спальня буде виглядати дуже ошатно.

В спальні цілком можливо вирощувати кімнатні рослини, якщо правильно їх підібрати, з урахуванням властивостей, якими вони володіють. В спальні не ставлять екзотичні квіти типу орхідей — вони не підходять для приміщень, в яких люди відпочивають.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нервуєш? Візьми в рот! Лікарі розповіли, як "обдурити" мозок в тривожні часи.

Як повідомляв Знай.uа, загадки мозку — вчені пояснили, чому ми не пам'ятаємо, як засинаємо.

Знай.uа писав, Джоан Роулінг випустила трохи чарів на школярів, зачинених на карантин - "Гаррі Поттер вдома".