Кожна пластикова пляшка має кришечку, виготовлену з трохи іншого, більш жорсткого і стійкого до зовнішніх умов пластику. Цей незвичний матеріал засмічує навколишнє середовище, однак деякі люди знайшли йому цінне використання. Будь це художній проект чи соціальна ініціатива, не поспішайте викидати кришечку - може їм знайдеться краще використання.

Ольга Костіна, пенсіонерка з села Камарчага (Красноярський край), прославилася завдяки своїй оригінальній творчості - вона прикрасила свій дім мозаїкою з 30 тисяч пластикових кришок з-під ПЕТ пляшок.

Фотографії її творінь швидко розлетілися соцмережами, а ідею підтримали і в інших куточках країни. Приїжджі дивуються, милуються, а місцеві допомагають жінці, збираючи матеріал для нових творів.

Мозаїка з пластикових кришечок, Росія
Мозаїка з пластикових кришечок, Росія

Понад 75 тисяч кришок пішло у художника з Індії на арт-об'єкт під назвою "Сміття і гребля". Автор зізнався, що збирав кришки протягом року, а художню інсталяцію створив, щоб показати людям, наскільки жорстоко вони поводяться з планетою, засмічуючи її тоннами пластикового сміття.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Арт-об'єкт з пластикових кришечок, Індія
Арт-об'єкт з пластикових кришечок, Індія

В Іспанії кришечки збирають з метою благодійності. Один збір проводився для допомоги 7-річній дівчинці, яка потребувала операції на серці вартістю в 90 тисяч євро. Батьки дівчинки звернулися до волонтерів, які, своєю чергою, зв'язалися з місцевим переробним заводом. Підприємство зобов'язалося виділити необхідну суму в обмін на 200 тонн кришечок.

Ця кількість кришок давно зібрана, гроші перераховані, життя дитині врятована. Але така форма благодійності стала звичною, і іспанці продовжують збирати кришечки для інших ініціатив. Схожі проєкти існують і в Україні.

Збір кришечок в Іспанії
Збір кришечок в Іспанії

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 8 приголомшливих способів використання пластикових пляшок, як перетворити непотріб на стильну лампу чи квіткові фіранки.

Як повідомляв портал Знай.ua, Як подарувати друге життя пластиковій пляшці: корисні лайфхаки для будинку.

Також Знай.ua писав, Як пластикові пакети вбивають мільйони птахів щорічно: відео.