Кожен людина знає і бачила, що каченята ходять за мамою колоною, а курчата – безладною групою. Однак, мало хто замислювався над тим, чому так відбувається. Про це повідомляється в Telegram-каналі "Очевидні речі".

Так, каченята та курчата народжуються опушеними, зрячими і з перших хвилин життя готові слідувати за матір'ю. Після появи на світ каченятам потрібно дістатися до води, досить часто — за кілька кілометрів, у тому числі крізь густі зарості трави. В результаті, якщо каченя загубиться, то воно приречене на загибель. Тільки слідуючи один за одним по п'ятах, голова до хвоста, гуськом каченята здатні не загубити один одного.

Каченята, pxhere

На відміну від качки, курка не водить своїх пташенят на велику відстань. Вона веде виводок по траві, показуючи малюкам доступний їм корм. Також вони попискують, даючи знати про своє місцезнаходження і мамі, і своїм побратимам. Забарившись за спинами один одного, курчата можуть залишитися голодними. Саме тому вони й несуться дружним табуном.

Курчата, pxhere

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Дніпрі лисиці масово знищують місцевих птахів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Тернопільщині птаха намагалася поцупити мобільний телефон.

Також "Знай.ua" писав, що ручний і самотній лелека з Глухова запишеться в ряди страусів.