Радіостанція МДЖБ, вона ж УВБ - 76-одне з найзагадковіших місць на планеті. Це дивний передавач, який інакше називається "Дзижчалка". Вона передає дивні радіосигнали, над якими ламають голову радіоаматори з усього світу. МДЖБ знаходиться в болотах Ленінградської області і передає незрозумілі і дивні радіосигнали, що включають незрозумілий набір цифр і слів. Хто цей невідомий диктор, який регулярно зачитує шифри, і що вони означають – одна з найбільших загадок.

"Дзижчалка" працює з 1982 року. Раніше вона була секретним об'єктом, найважливішим у структурі оборони Радянського Союзу. У 1992 році СРСР офіційно припинив своє існування, проте радіостанція продовжує свою роботу. Місцевість вже виглядає давно покинутою, іржаві ворота, старі будівлі, і кілька радіовишок. Однак мовлення не припиняється ні на один день. Мовлення ведеться 24 години на добу, 365 днів на рік.

Два рази на тиждень чоловічий або жіночий голос зачитує незрозумілі кодові слова-простий набір незрозумілих слів, що не мають взаємозв'язку. Наприклад, "пшениця", "стіл", "поїзд", "пиріжок" і т.д. і це все. Прослухати ці дивні радіосигнали може кожен радіоаматор, який налаштується на частоту 4625 кГц.

Однак "Дзижчалка" - не єдина дивна радіостанція на території колишнього СРСР. У неї є дві сестри-так звані "Пищалка" і "скрипуче Колесо". Вони працюють так само, як і "Дзижчалка", ніхто не розуміє, що вони передають і навіщо це роблять. Експерт британської розвідки Девід Степплз зазначив, що сигнали не несуть ніякої інформації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадавши, привиди, фантом і полтергейст: показали добірку містичних фото з минулого.

Як повідомляв Знай.uа, Привид у Британському музеї: щось неймовірне зняла камера спостереження.

Знай.uа писав, привиди влаштували "вечірку" в покинутій школі: моторошне видовище потрапило на камеру.