"Найбільш депресивне місто в світі", побудоване на місці колишнього радянського табору для військовополонених, в якому 18 000 ув'язнених загинули, будуючи свою інфраструктуру, є одним з найбільш забруднених на планеті.

Дану новину розмістили на порталі «DailyStar»

Віддалене російське місто, побудоване на місці колишнього радянського табору для військовополонених, з очікуваною тривалістю життя на 10 років нижче, ніж в середньому по країні, було названо «найбільш депресивним на Землі».

Розташоване в арктичній вічній мерзлоті, місто має 45 днів безперервної темряви в році, середня січнева температура -30° C, річка має криваво-червоний колір, а рівень забруднення настільки високе, що тривалість життя його жителів скорочується до 59 років.

Відомий своєю видобутком корисних копалин, як і своїми забруднюючими речовинами, Норильськ є самим північним містом в світі, розташованим в Красноярському краї Сибіру.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Норильськ - найпівнічніше місто в світі
Норильськ - найпівнічніше місто в світі

Місто, в якому проживає понад 170 000 чоловік, отримало належне підключення до Інтернету тільки в 2017 році, не має провідних до нього доріг, і туди і назад проходить одна вантажна залізниця.

Найближче портове місто Дудінка, розташоване в 40 милях від нього, забезпечує доступ по морю, але взимку замерзає.

Єдиний цілорічний маршрут-прилетіти п'ятигодинним рейсом з Москви, яка знаходиться на відстані 1800 миль.

Близько двох третин року місто і його околиці покриті снігом, а температура досягає рекордно низького рівня -53,1°C.

Навпаки, влітку сонце не заходить 65 днів.

У Норильську розташовані найбільші родовища нікелю, міді і паладію на планеті
У Норильську розташовані найбільші родовища нікелю, міді і паладію на планеті

Щорічно нікелевий завод викачує більше двох мільйонів тонн токсичних газів, у тому числі діоксид сірки, оксиди азоту, вуглець, феноли та багато іншого.

Близько 1% від загального обсягу глобальних викидів діоксиду сірки припадає на одне це місто.

Це не тільки викликає кислотні дощі, які вбивають багато навколишніх дерев, але й завдають руйнівної шкоди жителям Норильська.

Рівень захворюваності на рак в місті також в два рази вище, ніж в решті росії.

Амбарна річка забарвилася в криваво-червоний колір
Амбарна річка забарвилася в криваво-червоний колір

Дослідження здоров'я показало, що захворюваність крові у дітей в Норильську на 44% вище, ніж у середньої дитини в Сибіру, захворюваність нервової системи вище на 38%, а хвороб кісток і м'язів — на 28%.

У вересні 2016 року сусідня Річка Далдикан стала криваво-червоною, що, швидше за все, сталося через стік з сусіднього плавильного заводу.