Мало хто знає, що звична спеція може стати чудовим помічником для зміцнення здоров’я, якщо додавати її до раціону щодня. Йдеться про корицю - ароматну пряність, яку багато хто використовує виключно для солодкої випічки. Про це розповів британський лікар Амір Хан у своєму TikTok.

Льняна каша з яблуком та корицею / фото: відкриті джерела
Льняна каша з яблуком та корицею / фото: відкриті джерела

За словами фахівця, характерний смак і аромат кориці зумовлений ефірною олією, що містить циннамальдегід - саме ця сполука надає спеції більшість її корисних властивостей.

Крім того, кориця є потужним джерелом антиоксидантів - поліфенолів, які захищають клітини організму від руйнівного впливу вільних радикалів. Їхнє надмірне накопичення може пошкоджувати ДНК, пришвидшувати старіння, підвищувати ризик серцево-судинних хвороб і навіть онкологічних процесів. Такі радикали утворюються через забруднене повітря, куріння, рентгенівське випромінювання та незбалансоване харчування.

"Кориця здатна зменшувати запалення та знижувати ймовірність розвитку серцевих недуг", - зазначив лікар.

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні 4 листопада: порядок овнів, аналіз терезів та успіх стрільців Україну накриє мокрим снігом: синоптикиня розповіла про швидке похолодання до -12, коли готувати шапки Тарифи на електроенергію готуються переписати: як і коли зміняться ціни Грошей далі не буде: що має зробити кожен пенсіонер
Показати ще

Результати аналізу 13 наукових досліджень підтвердили, що регулярне вживання кориці допомагає знижувати рівень "шкідливих" жирів - тригліцеридів і холестерину, а також сприяє нормалізації артеріального тиску.

Доктор Хан також додав, що кориця відома своєю здатністю регулювати рівень цукру в крові. Вона сповільнює засвоєння вуглеводів у кишківнику та імітує дію інсуліну, допомагаючи клітинам швидше використовувати глюкозу.

Диабет, фото: Енисейская правда
Диабет, фото: Енисейская правда

Медик радить додавати невелику кількість кориці в:

  • вівсянку або інші каші;
  • домшні десерти та панкейки;
  • каву, смузі або йогурти.

"Я обожнюю корицю - вона не лише надає стравам неймовірний аромат, а й позитивно впливає на серце та обмін речовин", - зізнався лікар.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.