Нове молекулярно-біологічне дослідження температури мозку дало деякі цікаві результати щодо статі та віку його добровільних учасників.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Вчені виявили, що жіночий мозок приблизно на 0,4° C тепліше, ніж чоловічий, а це означає, що у них більше шансів перевищити 40°C.

Дослідження було проведено лабораторією молекулярної біології ради медичних досліджень в Кембриджі і показує, що різниця, ймовірно, викликана менструальним циклом.

Більшість жінок були проскановані в фазі після овуляції, при цьому різниця між температурою їх мозку і температурою у жінок, які брали участь в дослідженні, які перебували у фазі до овуляції, також була приблизно на 0,4° C вище.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нове дослідження жіночого мозку показало цікаві результати
Нове дослідження жіночого мозку показало цікаві результати

40 добровольців у віці від 20 до 40 років були проскановані вранці, вдень і ввечері в один і той же день в Королівському лазареті Единбурга, результати дослідження опубліковані в журналі Brain.

Дослідники виявили, що середня температура була вищою, ніж вважалося раніше, і становила 38,5° C, але глибші структури мозку зазвичай піднімалися вище 40° C, а найвища температура становила 40,9° C.

Мозок зазвичай охолоджується вночі і нагрівається вдень.

Жінки пройшли сучасне дослідження
Жінки пройшли сучасне дослідження

І хоча такі високі температури можуть розцінюватися як лихоманка в інших частинах тіла — в роті, наприклад, зазвичай температура нижче 37° C — в головному мозку це може бути ознакою того, що орган функціонує нормально.

Вчені також відзначили, що з віком температура підвищується, особливо в глибоких відділах мозку, де середнє підвищення склало 0,6° C.

Це призвело до припущення, що здатність мозку до охолодження погіршується, коли ми старіємо.

Нове дослідження жіночого мозку показало цікаві результати
Нове дослідження жіночого мозку показало цікаві результати

Доктор Джон О'ніл, керівник групи в Кембриджському університеті, сказав: "Для мене найдивовижнішим відкриттям нашого дослідження є те, що мозок здорової людини може досягати температури, яка була б діагностована як лихоманка в будь-якій іншій частині тіла. Такі високі температури вимірювалися у людей з черепно-мозковими травмами в минулому, але передбачалося, що це результат травми. Є вагомі підстави вважати, що ці щоденні коливання пов'язані з довгостроковим здоров'ям мозку — ми сподіваємося дослідити це далі".

Нагадавши, у мережі показали ілюзію, яку бачить тільки 1% людей.