Понад 100 футбольних уболівальників та двоє поліцейських загинули внаслідок заворушень, які, як повідомляється, спалахнули після матчу дербі між ФК «Арема» та «Персебайя Сурабая» в Індонезії.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «DailyStar»

Арема програла вдома своїй суперниці Персебайє з рахунком 3:2, що спонукало велику кількість уболівальників штурмувати поле в повному обсязі. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ на стадіоні Канжурухан у Маланзі.

На несамовитих кадрах видно, як фанати перелазять через паркани, намагаючись врятуватися від клубів диму. Наразі підтверджено кількість жертв — 127 осіб, у тому числі двоє офіцерів. Також серед загиблих – діти.

Заворушення спалахнули після поразки Arema
Заворушення спалахнули після поразки Arema

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Інші відеоролики, розміщені в Інтернеті, показували коридори сусідньої лікарні, завалені мертвими тілами. У місцевих повідомленнях говорилося, що медичні установи щосили намагалися впоратися з кількістю поранених фанатів, внаслідок чого кількість загиблих зростала всю ніч.

Ахмад Хадіан Лукіта, президент PT Liga Indonesia Baru (LIB), сказав: «Ми стурбовані і глибоко шкодуємо про цей інцидент. Ми поділяємо наші співчуття та сподіваємося, що це стане цінним уроком для всіх нас».

Коли спалахнули заворушення, був застосований сльозогінний газ
Коли спалахнули заворушення, був застосований сльозогінний газ

Всі матчі BRI Liga 1, що залишилися, на цьому тижні були призупинені через інцидент, в той час як Індонезійська футбольна асоціація підтвердила, що Arema більше не проводитиме ігри до кінця сезону.

Генеральний голова Мочамад Іріаван сказав: "PSSI шкодує про дії прихильників Ареманії на стадіоні Канджурухан".

Як раніше повідомляв портал "Знай", двигун переповненого пасажирами літака вибухнув у повітрі.

Нагадаємо, вантажівка злетіла з дороги і задавила людей на тусовці.