Щоб малина радувала своїми плодами якнайдовше, за нею потрібно доглядати постійно і правильно.

Городники рекомендують дотримуватись кількох порад, щоб наступного року зібрати багатий урожай.

Добриво для малини, скріншот: YouTube
Добриво для малини, скріншот: YouTube

Насамперед гілочки потрібно очистити від гнізд павуків. Вони часто зимує попелиця, тому слід їх прибрати. З куща потрібно видалити сухе і гниле листя, при цьому не просто викинути, а спалити далеко від малини. На такому листі можуть жити паразити і залишитися зимувати, а ізолювання та спалення допоможе уникнути поширення паразитів наступного року. На деяких гілках листя пожовкло або пошкоджене. Такі гілки потрібно видалити, адже вони наступного року не дадуть урожаю через свою слабкість, засохнуть та заразять інші кущі. Обрізати малину слід у сонячну погоду та за допомогою спеціального секатора. Якщо малину обрізати під корінь, не слід залишати пеньків, адже вони розплідники шкідників та захворювань.

Малина, скріншот: YouTube
Малина, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024
Показати ще

Обов'язково, щоб малина набралася сили наступного сезону, потрібно ввести під неї добрива. Дві ложки суперфосфату під кожний кущ, а також під кожний кущ – одна ложка калію. Таким чином, коренева система підготується до холодів та більше зміцниться. Також зміцніє сам кущ і не замерзне. Листя беруть участь у розвитку кореневої системи. Тому слід поливати малину навіть восени, щоб листя не обпадало якомога довше.

Вирощування малини, фото: Знай.ua
Вирощування малини, фото: Знай.ua

Дотримуючись цих рекомендацій, можна зміцнити кореневу систему малини та підготувати її до холодів і наступного сезону. Якщо правильно доглядати цих чагарників, то врожай буде досить багатим, а малина не посохне.

Нагадаємо, що соковита морква буде до весни-2025: коли треба викопувати коренеплоди.

Раніше ми повідомляли про стабільний мінус уночі: як правильно висадити цибулю на зиму.