Хліб досить швидко черствіє, якщо не дотримуватись правил зберігання. Але цього можна уникнути, якщо пам'ятати про деякі нюанси.

Шеф-кухар та Пекар Сара Брайденстайн поділилася кількома корисними порадами щодо зберігання хліба.

Хліб. Фото: скрін youtube
Хліб. Фото: скрін youtube

За її спостереженнями, найкраще зберігається хліб далі за плиту – у хлібниці, або ящику. Найбільш ідеальними умовами для хліба можна вважати прохолодне сухе місце. Для того, щоб споживати його кожен день, достатньо загорнути його в тканину або спеціальний папір. Це допоможе зберегти м'якість хліба надовго.

Найгірше місце для зберігання продукту – холодильник. Хоча деякий магазинний хліб, який насичений консервантами може витримувати таку умову, це ідеальним місце назвати не можна.

Популярні новини зараз
Селяни схопляться за голову: у скільки обійдеться податок на 1 гектар У військкомат забудете дорогу: хто з українців більше не цікавить ТЦК ТЦК виписав штраф українцю з відстрочкою через відсутність військового квитка: що вирішив суд Відстрочки втратять свою чинність: що чекає чоловіків з 11 листопада
Показати ще

Якщо ви все ж таки хочете покласти хліб у холодильник, то потрібно тільки огорнути його грубою тканиною.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Цей продукт можна заморожувати. Для цього перед процедурою переконайтеся, що він охолонув до кімнатної температури. Якщо хліб у пакет покласти теплий, виникне конденсат. Перед заморожуванням його слід нарізати. Якщо дотримуватись всіх умов, то в замороженому вигляді цей продукт може зберігатися близько 3 місяців.

Для вживання хліба щодня потрібно огорнути його папером і покласти у відведене місце. Тоді він не засихатиме і пліснявітиме.

Нагадаємо, що до весни легко: як і де правильно зберігати моркву в будинку і квартирі.

Раніше ми повідомляли, як зберегти зимові яблука до весни: поради садівникам.