Давайте з'ясуємо, як зі звичайної картоплі приготувати смачні і корисні вафлі, пюре та кошички. Поїхали!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Як приготувати картопляне пюре
Інгредієнти:
1 кг картоплі;
вершки;
3 чайні ложки розтопленого вершкового масла;
3 чайні ложки оливкової олії;
2 зубчики часнику;
гілочка розмарину;
гілочка шавлії;
гілочка чебрецю.
Приготування
Почистіть і наріжте картоплю. Викладіть її в каструлю. Залийте вершками (вони повинні покривати картоплю), додайте оливкову олію і вершкове масло, шавлія, часник, розмарин і чебрець. Готуйте приблизно 20 хвилин на середньому вогні, поки картопля не стане м'яким. Злийте рідину в окрему миску. Розімніть картоплю, додаючи туди відвар, що залишився до потрібної консистенції, посоліть і поперчіть. Пюре готове.
Використовуйте залишки картопляного пюре для приготування інших страв.
Картопляні вафлі
Інгредієнти:
2 склянки холодного картопляного пюре;
¼ Склянки борошна;
2 великих яйця;
½ Склянки тертого сиру чеддер;
1 столова ложка порубаного зеленого лука.
Приготування
Змішайте картопляне пюре, борошно та яйця у великій мисці. Додайте сир і зелену цибулю. Змастіть вафельницю маслом і включіть її на повну потужність. Щоб зробити одну середню вафлю, покладіть ½ склянки тесту в центр вафельниці і закрийте її. Готуйте, поки вафля не підрум'яниться. Щоб зробити міні-вафлі, смажте за раз по ¼ склянки тесту.
Кошики з картопляного пюре з сирною начинкою
Інгредієнти:
2 склянки картопляного пюре;
3 смужки бекону;
жменя рубаного зеленого лука;
¼ Склянки тертого пармезану;
1 чайна ложка солі;
1 чайна ложка меленого перцю;
1 чайна ложка часникового порошку;
1 стакан тертого сиру чеддер.
Приготування
Змішайте у великій мисці картопляне пюре, смажена і нарізаний бекон (дві смужки), зелений лук, пармезан, сіль, перець і часниковий порошок. Заповніть 12 форми для мафінів картопляним пюре, зробивши в кожній поглиблення. Додайте тертий чеддер в центр кожної кошики. Випікайте кошички в духовці при температурі 200 °С протягом 30-35 хвилин, поки вони не підрум'яняться і не стануть хрусткими. Прикрасьте сметаною, зеленою цибулею і дрібно нарізаним залишилися беконом.
Як повідомляв портал "Знай.uа" деякі страви, які всі так люблять, створені за помилку. Вся справа в тому, що кухарям довелося проявляти максимум винахідливості, щоб виплутатися з непростої ситуації.