Вчені Центру харчування і біотехнології, а також експерти Російського союзу виробників соків провели дослідження, які дали розуміння користі від заводських соків і про реальний зміст у них поживних речовин. Крім того, показники соків порівняли зі свіжим соком і томатами.

Фахівці детально вивчили склад заводських томатних соків. За основу взяли 70 соків промислового виробництва, 10 видів соку прямого віджиму і 19 видів томатів. За підсумками досліджень вчені були збентежені результатами і поспішили поділитися своїм відкриттям.

Дослідники з'ясували, що в томатному соку промислового виробництва вміст корисних речовин більше, ніж в інших "свіжих" групах. Виявилося, що в томатному соку більш 30полезных речовин, які здатні сповільнювати процес старіння. І не тільки це.

В томатному соку міститься лікопін. Саме він протидіє розвитку ракових клітин, а також позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. Крім того, вчені визначили, що термообробка не тільки не зменшує, а навіть збільшує вміст цього самого лікопіну в напої.

Популярні новини зараз
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Показати ще

Так, в одній склянці соку промислового виробництва міститься добова норма речовини лікопіну. Так, вчені несподівано для всіх довели, що вміст корисних речовин у заводському томатному соку навіть вище, ніж у свіжих соках і звичайних томатах.

Як повідомляв портал "Знай. ua" учені з Великобританії і Норвегії встановили, що такі продукти як гранати, червоний виноград, груші, гриби, сочевиця, соя і зелений горошок стимулюють організм включати активний процес аутофагії. Про це повідомляє healthystyle.

Завдяки цьому процесу організм виявляється захищеною не тільки від раку, але і раку товстої кишки, синдрому подразненої товстої кишки, хвороби Крона і виразкового коліту.

Перераховані продукти допомагають боротися із запальними процесами і полегшують симптоми захворювань кишечника.