В Україні є тисячі рецептів борщу. Кожен добрий по-своєму.

"Обозреватель" представив рецепт борщу від "мами". Його особливість в тому, що його прийнято варити з телятини і ніякої піджарки.

Для приготування бульйону знадобитися:

  • вода - 2-3 л .;
  • теляче ребро - 500 г;
  • корінь селери - невеликий шматочок;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • морквина - 1 шт;
  • корінь петрушки;

Для борщу:

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще
  • капуста білокачанна свіжа - 500 г;
  • буряк - 2 шт;
  • томат свіжий або томат консервований, якщо готуєте взимку, - 4 ст. ложки;
  • картопля - 5 шт. (середні);
  • часник - 2 зубчики;
  • сіль за смаком.

Спочатку варимо бульйон з кістки. Після закипання знімаємо піну і додаємо сіль і овочі. Варимо приблизно півтори години. Коріння і цибулю викидаємо, а морквину залишаємо. М'ясо краще вийняти і порізати на шматочки.

Після кладемо в бульйон капусту, через хвилин 10 - нарізану картоплю і натертий буряк. Варимо хвилин 30, додаємо томатну пасту, в яку попередньо видавили дрібно часник, добре перемішуємо. Після цього дрібно трьом морквину і додаємо в борщ.

Подавати найкраще зі сметаною, свіжою зеленню і українським хлібом.

Український борщ

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в розпал свят кожна господиня намагається здивувати своїх гостей незвичайними і цікавими стравами. Наприклад, прикрасити різдвяний стіл можна святкової запіканкою "Три в одному".