Кожна господиня знає, скільки реально часу доводиться витрачати на те, щоб приготувати смачний борщ. Особливо, коли біля тебе на кухні вже крутиться ціла зграя голодних домочадців, яким треба усе подати швидше. А ми так часто втомлюємося на роботі, що не готові стояти біля плити годинами.

Вихід є – чому б не зробити заготовки заправки, які значно полегшать вам життя? Найпростіший варіант – овочева, вона довго зберігається і навіть може зійти за салат, якщо вже на борщ немає сил, повідомляє Clutch.

Вам знадобиться:

0,5 кг квасолі

Популярні новини зараз
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Показати ще

1,5 - 2 кг томатів

1 кг перець болгарський

1 кг моркви

2 кг капусти білокачанної

0,5 л олія соняшникова

3 ст. л. сіль

1,5 ст. л. цукру

150 гр оцту

Рецепт приготування:

Замочіть квасолю, доки вона не стане м'якою, відваріть її до готовності. Бульйон не зливайте, його потім теж можна додати у заправку.

Поріжте на шматочки помідори і пропустіть їх через м'ясорубку.

Потім треба промити, почистити і натерти на великій тертці моркву, натушкувати капусту. Змішайте всі овочі, посоліть, додайте цукор та масло, ще раз перемішайте та поставте на плиту. Варити слід годину на невеликому вогні і зрідка не забувати помішувати.

За 15 хвилин до готовності засипайте квасолю. Якщо заправка вийшла густою, то розбавте бульйоном і нехай вариться ще 10-15 хвилин. Перед тим, як зняти із плити, долийте оцет і змішайте. Залийте все у стерильні банки.

Дивіться: як приготувати заправку для борщу

Як повідомляв портал "Знай.ua", зібрані кращі рецепти страв до новорічного столу.