Кожен знає, що в морозилці продукти здатні зберегти всі свої корисні якості, вітаміни і мінерали аж до розморожування. Проте насправді дуже низька температура лише максимально, наскільки це можливо, уповільнює процес, при якому псуються продукти.

Так, саме уповільнює, а не зупиняє повністю. Саме тому навіть при -17-20 градусах за Цельсієм продукти (всі без винятку) мають свій термін придатності.

Міністерство сільського господарства США пояснює, що заморожені продукти в морозильній камері не псуються. Від тривалого зберігання страждає лише якість збережених продуктів.

Популярні новини зараз
Скільки доведеться платити за електроенергію з 1 березня: тариф не для всіх буде однаковим Бронювання більше не гарантія: нові правила змусять українців збиратись до війська Заберуть житло, і речі зібрати не встигнете: через які борги українці ризикують опинитись на вулиці Доплати за стаж у 2025 році: хто з пенсіонерів потрапив до "списків" на підвищення
Показати ще

Так, наприклад, заморожений банан не буде зіпсований і через два роки заморозки, однак його смакові якості і зовнішній вигляд розмороженого продукту буде разюче відрізнятися від початкового. Свою кремову текстуру і красивий колір цей фрукт здатний підтримувати при низьких температурах лише до 3 місяців.

Заморожування уповільнює рух молекул, а молекули входять в неактивну стадію. Також суттєво сповільнюється, але не припиняється, зростання мікроорганізмів, які провокують гниття продуктів та харчові хвороби, пояснюють у міністерстві.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" середньостатистична сім'я викидає на смітник приблизно 30% куплених продуктів на тиждень. По суті, ви спалюєте гроші, зароблені з таким трудом.

А все тому, що просто не вмієте зберігати продукти правильно. Ці п'ять способів ідеально підходять для продовження терміну придатності будь-якої їжі — до того ж таким чином ви заощадите купу грошей.