Не так давно американські вчені провели глобальне дослідження, в якому брали участь більше ста тисяч добровольців. Так, учасники експерименту - це чоловіки та жінки різного віку, які мають високий, середній і низький рівень заробітку.

Наголошується, що вчені спеціально запрошували для участі в дослідженні людей з різним рівнем доходів, тому що головним їх завданням було визначити, як впливає на здоров'я вживання м'яса, зокрема - смаженого. А, як відомо, при маленькій зарплаті неможливо їсти цей продукт кожен день, пише Telegraf.

Чи корисно їсти смажене м'ясо?

Без додаткових висновків учених і так зрозуміло, що добре посолене м'ясо, та ще й смажене на рослинному маслі, не може бути корисним для фігури.

Популярні новини зараз
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

По-перше, в самому м'ясі містяться жири. По-друге, додаються ще і жири з масла, які при нагріванні стають канцерогенними, тобто, є дуже шкідливими для здоров'я. М'ясоїди, які воліють смажити свій улюблений продукт, як правило, страждають від ожиріння, а також целюліту.

У той же час, перед початком експерименту, дослідники виміряли всім учасникам артеріальний тиск. Далі кожен доброволець заповнив анкету, в якій вказав, який продукт для нього є найулюбленішим і як він його готує.

Після того, як учені вивчили всі анкети, з'ясувалося, що люди, які регулярно вживають смажене м'ясо, або вже мають стабільну гіпертонію, або зрідка страждають від підвищеного артеріального тиску.

В результаті проведеного дослідження, американські вчені відзначили, що любителі смаженого м'яса на 15% частіше стикаються з артеріальною гіпертензією, ніж ті, хто теж їсть м'ясо кожен день, але готує його по-різному - варить, гасить у воді або готує на пару.

Згідно з даними експерименту фахівці прийшли до висновку, що відмовлятися від м'яса не варто, але от про спосіб його приготування варто задуматися. Якщо ви звикли тільки смажити, то краще скоротити кількість цього продукту до 4 разів на місяць.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав, що дієтолог Мішель Брід розповіла про найбільш поширені міфи, які сформувалися навколо теми здорового і швидкого схуднення.