Зараз сезон кавунів тільки починається, а це значить, що вже настав час робити заготовки з цієї сезонної ягоди на зиму. Зазначимо, що варення з кавуна дуже солодке, смачне і корисне. Також із нього взимку можна готувати чудові соуси не тільки до десертів, але і до м'яса і навіть риби, пише Cosmopolitan.

Ну а якщо вам у найближчому майбутньому захочеться чогось більш екзотичного, ви зможете додати в варення з кавуна і інші фрукти і ягоди. Наприклад, з кавуном відмінно поєднуються дині, апельсини, лимони, яблука, персики і м'ята.

Варення з кавуна

Інгредієнти:

1 кг кавунової м'якоті без кісточок

Популярні новини зараз
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Показати ще

1 кг цукру

10 г ванільного цукру,

10 г лимонної кислоти.

Покроковий рецепт варення з кавунів:

1. Помий кавун, очисти його від шкірки і насіння.

2. Солодку м'якоть наріж середніми кубиками, склади в каструлю і засип цукром.

3. Залиш у такому стані кавун на дві години, щоб ягоди пустили сік.

4. Поставте каструлю на середній вогонь і вари кавун протягом 15 хвилин, часом помішуючи дерев'яною лопаткою. Зніми з вогню і залиште до повного охолодження.

5. Після охолодження постав варення з кавуна знову на середній вогонь, проваруй 15 хвилин, зніми з плити і відведи до охолодження. Процедуру повтори декілька разів, поки не отримаєш варення підходящої для тебе консистенції.

6. Під час останньої варіння додай в варення ванільний цукор і лимонну кислоту, уварюй ще 5 хвилин і зніми з вогню.

7. Варення з кавуна готове. Остуди і расфасуй за простерилізованими банками.

Нагадаємо, що один із найбільш відомих рестораторів України, одесит Сава Лібкін, поділився двома рецептами "головної одеської страви". Так, два варіанти приготування битків із тюльки - буденний і ексклюзивний - він опублікував у своєму блозі.

Як повідомляв портал Знай.uа, відома зіркова тренер і телеведуча Аніта Луценко поділилася відмінним рецептом дієтичного морозива. Виявилося, робиться воно дуже швидко.

Також портал Знай.uа писав, що Аніта Луценко поділилася рецептом дуже корисної і смачної страви - сочевичного супу. Тренер рекомендує цю страву тим, хто хоче худнути.