Зараз сезон кавунів тільки починається, а це значить, що вже настав час робити заготовки з цієї сезонної ягоди на зиму. Зазначимо, що варення з кавуна дуже солодке, смачне і корисне. Також із нього взимку можна готувати чудові соуси не тільки до десертів, але і до м'яса і навіть риби, пише Cosmopolitan.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВарення з кавуна
Інгредієнти:
1 кг кавунової м'якоті без кісточок
1 кг цукру
10 г ванільного цукру,
10 г лимонної кислоти.
Покроковий рецепт варення з кавунів:1. Помий кавун, очисти його від шкірки і насіння.
2. Солодку м'якоть наріж середніми кубиками, склади в каструлю і засип цукром.
3. Залиш у такому стані кавун на дві години, щоб ягоди пустили сік.
4. Поставте каструлю на середній вогонь і вари кавун протягом 15 хвилин, часом помішуючи дерев'яною лопаткою. Зніми з вогню і залиште до повного охолодження.
5. Після охолодження постав варення з кавуна знову на середній вогонь, проваруй 15 хвилин, зніми з плити і відведи до охолодження. Процедуру повтори декілька разів, поки не отримаєш варення підходящої для тебе консистенції.
6. Під час останньої варіння додай в варення ванільний цукор і лимонну кислоту, уварюй ще 5 хвилин і зніми з вогню.
7. Варення з кавуна готове. Остуди і расфасуй за простерилізованими банками.
Як повідомляв портал Знай.uа, відома зіркова тренер і телеведуча Аніта Луценко поділилася відмінним рецептом дієтичного морозива. Виявилося, робиться воно дуже швидко.
Також портал Знай.uа писав, що Аніта Луценко поділилася рецептом дуже корисної і смачної страви - сочевичного супу. Тренер рекомендує цю страву тим, хто хоче худнути.