Схід славиться своїми солодощами: у багатьох казках та історіях описують велику кількість десертів, якими султани пригощають своїх гостей. На Сході варення готують практично з усіх фруктів, ягід і овочів. Українські господині теж славляться своїм талантом готувати щось смачненьке. Ми пропонуємо вам рецепт черешневого варення з волоськими горіхами. Виходить неймовірно смачно і красиво. Передає Clutch.

Варення з білої черешні з волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • Біла черешня — 2 кг
  • Цукор — 1,6 кг
  • Очищені волоські горіхи — 200 г
  • спеції за смаком (кориця, кардамон, бадьян, імбир і т. д.)

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще
  1. У перебраній черешні видаліть плодоніжки. За допомогою спеціального пристосування або шпильки для волосся, як робили це ще наші бабусі, з кожної ягоди вийміть кісточку.
  2. Наріжте волоські горіхи шматочками розміром приблизно з черешневий кісточку.
  3. Вставити в кожну ягідку замість кісточки шматочок волоського горіха. Підготовлені ягоди кладіть в миску.
  4. Коли вся черешня готова, засипте ягоди цукром і залиште на кілька годин. Черешня має дати досить багато соку – стільки, щоб сік повністю закрив плоди. Якщо соку мало, рівномірно збризніть вміст тазу 100-150 мл води.
  5. Перемішувати черешню з цукром краще не треба, іноді можна тільки злегка похитувати миску або прокручувати. Щоб горіхи не вивалилися і черешня цілої була.
  6. Потім поставте миску з черешнею на середній вогонь і доведіть до кипіння. Злегка зменшіть вогонь і варіть 15 хв.
  7. Прокрутіть таз і зніміть з вогню, повністю остудіть.
  8. Проробіть цю процедуру (довести до кипіння, прокрутити, зняти з вогню, повністю остудити) ще два рази, щоб в загальній складності варення варилося 45 хвилин три рази по 15 хвилин.
  9. Коли варення в третій раз повністю охололо, потрібно перевірити, чи готове воно. Капніть краплю на блюдце і розділіть її ложкою. Якщо крапля не стечется з двох частин назад в одну, отже, варення готове. Якщо ні, варіть ще раз по тій же схемі.
  10. Варення розлийте по підготовленим банкам, закрийте кришками.

Вуаля! Все просто і дуже смачно!

Раніше ми писали про те, що кісточки багатьох ягід і фруктів є не тільки безпечними, але і корисними. Вчені склали список ягід та фруктів, кісточки яких володіють багатьма корисними функціями.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ми зібрали для вас 7 кращих рецептів коктейлів для схуднення. Кожен з них працює над конкретною проблемою, так що, ви обов'язково знайдете щось індівідульно для себе - від проблем з метаболізмом до догляду за шкірою обличчя. Спробуйте і насолоджуйтеся!