Гарвардські вчені назвали п'ять кращих продуктів для схуднення. Про це повідомляє My Domaine.

Спільне дослідження вчених з медичної школи Гарвардського університету та Гарвардської школи громадського здоров'я дозволило визначити п'ять кращих продуктів для ефективного схуднення.

В ході дослідження, що тривало протягом 20 років, вчені аналізували звички щодо харчування понад 120 тисяч чоловіків і жінок у період з 1986 по 2006 рік, а також кожні наступні чотири роки.

На момент початку дослідження всі учасники не страждали хронічними захворюваннями та ожирінням. Аналізуючи дані, вчені також враховували вік, стать, індекс маси тіла і спосіб життя учасників експерименту.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У результаті з'ясувалося, що деякі продукти харчування впливають на вагу і фігуру людини особливо сильний вплив.

Зокрема, гарвардські учені зарахували до "золотої п'ятірки" продуктів для схуднення овочі, цільнозернові продукти, фрукти, горіхи і йогурт.

У свою чергу, до найбільш шкідливих для фігури продукти вчені віднесли картопляні чіпси, картопля, підсолоджені напої, необроблене червоне м'ясо і оброблене м'ясо. Ці продукти, згідно з результатами дослідження, провокували стрімкий набір зайвої ваги.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", жінки найчастіше йдуть займатися в спортивний зал для того,щоб підтягнути свій живіт, підкачати сідниці і швидше відправитися з улюбленими подругами в довгоочікувану відпустку! Влітку всі носять милі літні сукні і бікіні, тому не варто гаяти часу, треба швидше привести себе в порядок. Ось кілька способів підтягнути свій живіт без стресу. Любіть і піклуйтеся про своє тіло і здоров'я!

Нагадаємо, одним з найважливіших компонентів збалансованого харчування є яйця. Курячі яйця використовуються в нашому раціоні найбільш часто, набагато рідше вживаються індичі і перепелині яйця.

Дві третини яйця становить білок, а одна третина припадає на частку жовтка. Жовток містить велику кількість холестерину, поліненасичених жирних кислот, лецитину і кефаліну.