Любителі твердого сиру знають, наскільки це смачний,але водночас недешевий продукт. Принаймні, на полицях українських магазинів. То чому б не ризикнути і спробувати приготувати його на своїй кухні?

Вам знадобиться:

Молоко – 1 л

Сир – 1 кг

Популярні новини зараз
Травневі доплати: пенсіонерам додадуть 750 гривень, але пощастить небагатьом Працював усе життя — а пенсії вистачить лише на хліб: після індексації українці бідніють Гороскоп на тиждень 21-27 квітня для всіх знаків Зодіаку: Овни готові до грошей, відгородженість Раків та ігри Козорогів Мобілізація чоловіків предпенсійного віку: що роблять ТЦК з чоловіками 50+
Показати ще

Яйце куряче – 2 шт

Масло вершкове – 100 г

Сода – 1 ч. Л.

Сіль – 1 ч. Л.

Рецепт домашнього твердого сиру:

Викладіть сир у каструльку, залийте молоком і поставте на кілька хвилин на невеликий вогонь, не забувайте постійно помішувати, щоб він не згортався.

Зачекайте, доки прозора сироватка не відокремиться, і киньте затверділу масу на друшляк, можна трохи притиснути його зверху, прибравши у такий спосіб зайву рідину. Перекладіть до каструлі знову, додайте вершкове масло.

Змішайте в окремій мисці яйця, сіль, соду, можна досипати спецій на ваш смак, наприклад, перець, паприку, чи будь-який вид зелені, а потім залийте цією сумішшю сир.

Поставте на вогонь і варіть до утворення густої консистенції, постійно мішайте, поки не стане тягучою. Маса повинна піднятися, як тісто, а вже за 1-3 хвилини сир почне плавитися і стане однорідним. Варіть іще 10 хвилин, а потім готовий продукт викладайте в тарілку та ставте в холодильник для застигання. І нехай смакує!

Дивіться: як готувати твердий сир вдома

Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явився список страв для вегетаріанців, які сподобаються навіть м'ясоїдам.