В сучасному світі вже не дивно, що часто не вистачає ні сил, ні бажання для приготування вечері. Після закінчення важкого робочого дня менше всього хочеться витрачати час на знаходження біля плити.

Але, на щастя, вихід є! За допомогою цих рецептів у вас залишиться час для відпочинку і насолоди їжею.

Суп з локшиною і креветками

Інгредієнти для бульйону:

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

– 500 мл курячого бульйону

– 2 зубчики часнику (очистити і тонко нарізати)

– 1 ч. л. сухого подрібненого перцю чилі

– 1 ст. л. темного соєвого соусу

– ½ Ч. л. кунжутного масла

– сіль (за смаком)

Інгредієнти для супу:

– 200 г сухої гречаної локшини або локшини швидкого приготування

– 10-12 креветок (очистити від панцира)

– 2 головки капусти пак-чой (біла китайська капуста) розрізати на 4 частини

– 1 червоний перець чилі

– 1 пучок коріандру

– 3 стебла зеленої цибулі

– 1 лайм

Приготування:

1. Вилийте курячий бульйон в каструлю і поставте його на сильний вогонь. Додайте інші інгредієнти і дочекайтеся, поки бульйон почне закипати. Додайте за смаком сіль, перець. Бульйон – це найважливіший компонент усього супу.

2. Покладіть в бульйон локшину і креветки, варити 4-5 хвилин до готовності локшини. Покладіть в суп китайську капусту і варіть 2-3 хвилини, поки листя не стануть м'якими, а стебло хрустким.

3. Подавайте в глибоких тарілках. Для прикраси і гостроти посипте нарізаним перцем чилі, коріандром і зеленою цибулею. Також до супу можна подати скибочки лайма і варене яйце.

Ньоккі з лососем та шпинатом

Інгредієнти:

– 400 г листя шпинату

– 200 г вершкового крем-сиру

– сік і цедра 2 лимонів

– 75 г нарізаного кропу

– сіль і перець

– 300 г копченого лосося

– 500 г свіжих ньоккі

– 75 г тертого пармезану

Приготування:

1. Розігрійте духовку до високої температури і закип'ятіть велику каструлю води з дрібкою солі.

2. Якщо у вас заморожений шпинат, то спочатку обдайте його окропом. Молодий шпинат можна згасити з вершковим маслом на сковороді.

3. Покладіть вершковий крем-сир в каструлю, розтопити і додайте цедру і сік лимона, кріп, приправте сіллю і перцем і розмішайте. Потім додайте шпинат і шматочки лосося. Бажано нарізати великими шматками, щоб не подрібнити при розмішуванні.

4. У киплячій воді відваріть ньоккі протягом 3 хвилин. Залийте лососевим соусом. Перекладіть у форму для запікання, посипте пармезаном і на 3-5 хвилин поставте в духовку, поки сир не підрум'яниться.

Дивіться сюжет про рецепти

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у США проходить День чоловіки біля плити.