В житті у жінок бувають такі дні, коли ми просто зобов'язані запастися відерцем з морозивом або кількома плитками шоколаду і ридати під сумний фільм. Їжа дійсно допомагає справитися з поганим настроєм - але це не шоколад і морозивко.

Броколі


Ненависний дітьми овоч містить денну норму фолієвої кислоти, яка входить у групу вітамінів B і відповідає за наш гарний настрій.

Помідори

Помідори містять амінокислоту фенілаланін, яка уповільнює розпад ендорфінів – гормонів гарного настрою. Крім того, наявний у томатах холін знижує вміст холестерину в крові і підвищує імунітет.

Індичка

М'ясо індички містить багато того ж фенілаланіну, що є і в помідорах. Ця амінокислота перетворюється в допамін – нейромедіатор, що піднімає настрій. Фенілаланін діє як антидепресант.

Курка

Філе курки багате триптофаном – амінокислотою, яка перетворюється в заспокійливу речовину серотонін. Правда, це стосується тільки відвареного або тушкованого м'яса – термообробка скорочує кількість корисних речовин.

Зелений чай


Крім величезної кількості антиоксидантів у зеленому чаї міститься вітамін С, який захищає організм від стессу.

Вино

Дослідження показують, що вино не тільки виводить токсини з організму, але і володіє антистресовим ефектом. Келих вина на вечерю допоможе перемогти стрес.

Стручкова квасоля

Вживаючи її, ви збільшуєте вміст фолієвої кислоти, яка, в свою чергу, підвищує рівень серотоніну.

Зелений салат і листова зелень


Незамінні помічники в боротьбі з депресією. У листі зелені міститься амінокислота тирозин і ряд інших корисних речовин. Більшість продуктів зеленого кольору мають заспокійливий ефект.

Молоко

Молоко містить амінокислоту триптофан, яка потрібна мозку для утворення серотоніну.

Цільнозерновий рис або паста


Складні вуглеводи, які містяться в цих продуктах, допомагають довше зберегти гарний настрій і підвищують рівень серотоніну.

Чорниця і морква

Чорниця і морква дуже корисні для зору, проте в них містяться і антиоксиданти і аскорбінова кислота – стимулятори гарного настрою.

Горіхи

Горіхи – джерело елемента селену. Також вони містять вітамін В2, вітамін Е, магній, цинк. Вітаміни групи B і вітамін Е потрібні для виробництва серотоніну, цинк бореться з негативними наслідками стресу, а вітамін Е – антиоксидант.

Раніше "Знай.ua" розповідав про те, що в житті макаронної продукції був різний час. У один період до пасти відносилися нормально, в іншій - оспівували оди і називали дієтичним блюдом. Виявляється, зараз макарони можуть зашкодити жіночому організму.

Зовсім нещодавно учені виявили, що макарони можуть шкодити здоров'ю жінок, не відбиваючись при цьому на самопочутті чоловіків. Про це повідомляє видання Lady Health. Дослідники Міланського онкологічного центру довели, що у жінок, що люблять макарони частіше поширені проблеми з серцем.