Ікра буде майже на кожному новорічному столі, адже це невід'ємна частина свята. Саме тому дуже важливо вибрати хорошу і якісну ікру. І ми вирішили розповісти вам, як це зробити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯкою буває ікра
У наших магазинах можна зустріти ікру різних риб, і вона буде відрізнятися смаком і розміром:
Чавичі – ікра досить велика, смак гострий.
Кета – ікринки трохи менше, з вершковим смаком.
Горбуша – середнього розміру ікра з звичним смаком.
Кижуч – дрібні ікринки гіркуватого смаку.
Форель – найменші ікринки з гірким присмаком.
Як визначити, чи хороша ікра по банці
В першу чергу потрібно звернути увагу на виробника, ГОСТ або ТУ, вид риби (якщо ікра першого сорту), склад, термін придатності (без використання додаткових консервантів - від 8 місяців до року). Добре, якщо виробник знаходиться близько від місця вилову риби.
Склад повинен бути максимально лаконічним: ікра, сіль. Якщо так, то це ідеально. А якщо кришка банки ввігнута, значить, швидше за все, перед вами просто підробка.
Так само, дуже важливими є три знака, на які потрібно звертати увагу: дату виготовлення ікри, асортиментний знак "ІКРА" і номер заводу з номером зміни і індексом рибної промисловості "Р".
До речі, ікра повинна обов'язково зберігатися в холодильнику.
Як впізнати підробку?
Штучну ікру роблять з яєць, молока, желатину, з застосуванням барвників. Її смак можна дуже легко відрізнити від оригіналу, ось тільки тоді повертати її буде вже пізно. Тому визначати підроблену ікру потрібно так:
Підробка має дуже різкий запах риби, трохи нагадує оселедець.
Якщо її кинути у воду, то вона стане помаранчевою. До речі, також можна спробувати розчавити ікринки. Якісні дуже легко раздавиться, а ось штучна – туго.
Так само, підроблена ікра дуже сильно прилипає до зубів.
Дивіться: Червона ікра до Нового року: як вибрати справжню і якісну ікру?
Тепер ви знаєте, як вибрати ікру на Новий рік, і якщо будете слідувати цим правилам, то точно не купите підробку.