Якщо ви купили кислі мандарини – не біда. Приготуйте з них смачний і красивий десерт.

Сирна запіканка з мандаринами і курдом

Інгредієнти:

Для запіканки:

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

700 г сиру
100-150 мл молока або вершків
3-4 яйця
100-150 г цукру
2-3 ст. л. манної крупи
10 г ванільного цукру
5 мандаринів

Для курда:

6 мандаринів
половина лимона
2-3 яйця
1/3 склянки цукру
5 г ванільного цукру
2 ст. л. вершкового масла

Приготування запіканки:

1. Мандарини почистити, видалити білі плівки і кісточки. Збити блендером в пюре.

2. Перемішати сир, молоко, яйця, цукру і ваніль. Ретельно збити блендером до отримання однорідної маси.

3. Додати мандаринове пюре і манну крупу, перемішати. Дати постояти протягом 15-20 хвилин, щоб манка набухла.

4. Форму для випічки змастити маслом. Додати сирну масу і розрівняти. За бажанням прикрасити верх очищеними часточками мандаринів.

5. Готувати в розігрітій до 180 С духовці близько години, щоб запіканка підрум'янилася.

6. Остудити при кімнатній температурі, потім поставити в холодильник на ніч.

Приготування курда:

1. Мандарини і лимон добре помити. Натерти цедру (тільки яскравий зовнішній шар) на дрібній тертці. Розтерти разом з цукром.

2. Вичавити з мандаринів і сік лимона.

3. Перемішати сік, цедру з цукром і яйця. Залишити на 20 хвилин і процідити суміш через сито.

4. Перелити в сотейник, додати вершкове масло. Готувати на слабкому вогні, весь час помішуючи, протягом 5 хвилин, поки курд не загусне. Остудити.

Подавати запіканку разом з мандариновим курдом.

Раніше портал "Знай.uа" публікував статтю про те, що група вчених з Університету Західного Онтаріо Канади надала докази того, що мандарини можуть виступати засобом для профілактики ожиріння, серцево-судинних захворювань і діабету.

Згідно з інформацією, в цих цитрусових у високих концентраціях міститься речовина нобілетин, який знижує в крові рівень холестерину і допомагає контролювати рівень інсуліну.

Свіжі мандарини все ж корисніше оброблених. В ході експерименту мишей годували по західній дієті - з великою кількістю простих вуглеводів і жирів. Але одна група гризунів отримувала нобілетін у вигляді добавки, а друга - ні.

Мандарини добре зміцнюють імунітет. В кінці експерименту група, яка не отримувала добавок, дійшла до ожиріння, у мишей були високі рівні тригліцеридів, холестерину, глюкози, інсуліну, спостерігалася жирова інфільтрація печінки. А у другої групи завдяки нобілетіну зміст цих речовин було оптимальним, а набір ваги був відносно невисокий.