Для тих, хто дбає про фігуру та здоров'я, дієтологи порадили смачну страву – хумус, яку приготувати вдома не складе великих зусиль, а смак вас приємно здивує. Цю страву можна вживати і як гарнір, і як закуску.

Хумус, також відомий під назвами нут, нохат - страва родом із Близького Сходу. Це закуска із нутового пюре з додаванням оливкової олії, різних овочів та спецій. Традиційно подається з лавашем, питою, хлібом чи кукурудзяними чіпсами, пише Сlutch.

Готують гумус із нуту – це бобові. Нут споживають уже понад 7 500 років.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вживаючи в їжу нут або турецький горох, ти забезпечиш організм всіма необхідними вітамінами, так як він містить понад вісімдесят поживних речовин. Цей продукт також насичує будь-яку страву знежиреним і при цьому дуже високоякісним білком.

Для приготування цієї корисної з розрахунку на одну порцію страви вам знадобиться :

-10 г нуту

-1 зубчик часнику

-1/4 чашки оливкової олії

-2 столові ложки свіжого лимонного соку

-2 столові ложки тахіні (паста з насіння кунжуту, за бажанням)

-1 чайна ложка меленого кмину

-сіль

1/4 чайної ложки паприки

Спосіб приготування:

Попередньо відварений нут потрібно подрібнити у блендері з часником, соком лимона, тахіні, кмином та сіллю.

Додаємо 1-2 столові ложки води, або більше, щоб отримати потрібну консистенцію.

Висипаємо суміш в миску, щедро поливаємо оливковою олією та посипаємо паприкою. Також можна додати подрібнені томати та базилік, болгарський перець, гриби, оливки та ін.. В залежності від добавок, ви отримаєте різні смаки.


Дивіться, як правильно варити нут

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", італійська кухня може врятувати ваше життя.