Більшість веганів бодай раз у житті чули питання, на які немає однозначної відповіді, щось на кшталт: "Невже тобі не хочеться м'яса?". Так от, ви не повірите, але спеціально для тих, хто не вживає продуктів тваринного походження, створили спеціальні сосиски.

Не будемо приховувати – доведеться приділити трохи часу, аби приготувати таку оригінальну страву, але знавці кажуть, що воно того справді варте.

Вам знадобиться:

• 2 столові ложки соняшникового насіння, замочених

Популярні новини зараз

Тіна Кароль показала красеня, з яким підкорює Ісландію: "Нас розсекретили"

Кіт Андрія Садового насмішив львів'ян - бігає, наче вжарений: "Коли був вуличним і оселився у мерії"

Син Потапа та Ірини Горової перетворився на справжнього чоловіка: "Фіксує красу"

Юрій Горбунов та Катя Осадча не стримують радості: "Нарешті! Відважна четвірка"

Показати ще

• 3 печериці, дрібно нарізаних

• ¼ чашки червоного / жовтої цибулі, дрібно посічена

• 1 зубчик часнику

• 1 чайна ложка оливкової олії

• дрібка морської солі

• 5 в'ялених томатів (в оливковій олії)

• ½ чашки квасолі

• 2 листи естрагону (або базиліка, кропу, майорану, насіння фенхелю, анісу)

• 1 чашка і 1 столова ложка пшеничного глютену (клейковини)

• ¼ чашки борошна з бурого рису

• ¼ чашки харчових дріжджів

• ¾ чашки овочевого бульйону

• 2 столові ложки соєвого соусу з низьким вмістом солі

• 1 чайна ложка кленового сиропу (або будь-якого іншого підсолоджувача за смаком)

• 1 чайна ложка меленої сушеної цибулі

• 1 чайна ложка меленого сушеного часнику

• 1 чайна ложка копченої паприки

• ½ чайної ложки сушеного чебрецю

• ½ чайної ложки сушеного орегано

• ¼ чайної ложки насіння фенхелю, мелених

• ¼ чайної ложки чорного перцю

• ⅛ чайної ложки запашного перцю

• щіпка червоного перцю в пластівцях

Рецепт приготування:

Замочіть насіння соняшника у теплій воді, наріжте дрібно гриби, цибулю і часник, додайте чайну ложку оливкової олії та поставте на середній вогонь. Смажити треба не більше 10 хвилин.

Згодом злийте залишки рідини з насінна, подрібніть у блендері разом з томатами, квасолею і естрагоном, досмажені овочі також додайте туди і перемеліть ще раз, поки вони не стануть за розміром дрібних крихт.

Отриману массу викладіть у велику тарілку, додайте глютен, рисове борошно, трішки дріжджів, спеції та соєвий соус, підсолоджувач, мелений сушений часник, цибулю, паприку, чебрець, орегано, фенхель, чорний перець, червоний перець і запашний.

Замісіть тісто вручну, поділіть його на 3-4 рівні частини, розкачайте та надайте форму сосиски. Увімкніть пароварку, дайте воді закипіти і загорніть кожен шматок у фольгу.

Покладіть сосиски на решітку, варіть до 50 хвилин на сильному вогні, а за 10 хвилин до закінчення часу розігрійте духовку до до 170 градусів. Зніміть фольгу і викладіть на змащену олією форму, запікайте 10 хвилин, а потім нехай ще стільки ж охолонуть. І нехай смакує!

Дивіться: як готувати сосиски для веганів

Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явився рецепт давно забутої української страви.