Більшість веганів бодай раз у житті чули питання, на які немає однозначної відповіді, щось на кшталт: "Невже тобі не хочеться м'яса?". Так от, ви не повірите, але спеціально для тих, хто не вживає продуктів тваринного походження, створили спеціальні сосиски.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНе будемо приховувати – доведеться приділити трохи часу, аби приготувати таку оригінальну страву, але знавці кажуть, що воно того справді варте.
Вам знадобиться:
• 2 столові ложки соняшникового насіння, замочених
• 3 печериці, дрібно нарізаних
• ¼ чашки червоного / жовтої цибулі, дрібно посічена
• 1 зубчик часнику
• 1 чайна ложка оливкової олії
• дрібка морської солі
• 5 в'ялених томатів (в оливковій олії)
• ½ чашки квасолі
• 2 листи естрагону (або базиліка, кропу, майорану, насіння фенхелю, анісу)
• 1 чашка і 1 столова ложка пшеничного глютену (клейковини)
• ¼ чашки борошна з бурого рису
• ¼ чашки харчових дріжджів
• ¾ чашки овочевого бульйону
• 2 столові ложки соєвого соусу з низьким вмістом солі
• 1 чайна ложка кленового сиропу (або будь-якого іншого підсолоджувача за смаком)
• 1 чайна ложка меленої сушеної цибулі
• 1 чайна ложка меленого сушеного часнику
• 1 чайна ложка копченої паприки
• ½ чайної ложки сушеного чебрецю
• ½ чайної ложки сушеного орегано
• ¼ чайної ложки насіння фенхелю, мелених
• ¼ чайної ложки чорного перцю
• ⅛ чайної ложки запашного перцю
• щіпка червоного перцю в пластівцях
Рецепт приготування:
Замочіть насіння соняшника у теплій воді, наріжте дрібно гриби, цибулю і часник, додайте чайну ложку оливкової олії та поставте на середній вогонь. Смажити треба не більше 10 хвилин.
Згодом злийте залишки рідини з насінна, подрібніть у блендері разом з томатами, квасолею і естрагоном, досмажені овочі також додайте туди і перемеліть ще раз, поки вони не стануть за розміром дрібних крихт.
Отриману массу викладіть у велику тарілку, додайте глютен, рисове борошно, трішки дріжджів, спеції та соєвий соус, підсолоджувач, мелений сушений часник, цибулю, паприку, чебрець, орегано, фенхель, чорний перець, червоний перець і запашний.
Замісіть тісто вручну, поділіть його на 3-4 рівні частини, розкачайте та надайте форму сосиски. Увімкніть пароварку, дайте воді закипіти і загорніть кожен шматок у фольгу.
Покладіть сосиски на решітку, варіть до 50 хвилин на сильному вогні, а за 10 хвилин до закінчення часу розігрійте духовку до до 170 градусів. Зніміть фольгу і викладіть на змащену олією форму, запікайте 10 хвилин, а потім нехай ще стільки ж охолонуть. І нехай смакує!
Дивіться: як готувати сосиски для веганів
Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явився рецепт давно забутої української страви.