Здорове харчування – найкраща профілактика багатьох хвороб. У тому числі і серця. Однак тим, хто страждає від серцево-судинних захворювань, деякі продукти принесуть більше користі, ніж відносно здоровим.

Виноград в будь-якому вигляді рекомендується до вживання при захворюваннях серця. Особливо рекомендується кілька разів в день, оптимально вранці і увечері випивати по 100-150 мл виноградного соку для зміцнення стінок судин.

Картопля обов'язково потрібно включати сердечникам в свій щоденний раціон. Він благотворно впливає на стан серцево-судинної системи. Можна навіть є до 1 кг картоплі в день, розбиваючи його на 5-6 прийомів їжі.

Особливими лікувальними властивостями по відношенню до серця мають овочі та фрукти, коренеплоди червоного кольору. Так, в сезон і не тільки можна і потрібно додавати в щоденний раціон харчування буряк, гранати, томати, червону капусту, червоний лук, яблука, глід та інше.

Популярні новини зараз
Астронавт повернувся з космосу і розкрив "брехню", в якій живе Людство Виплати ВПО змінюються: що чекає переселенців з 1 серпня З 1 січня почне діяти новий законопроєкт: наскільки він засмутить водіїв Перетин кордону стане квестом: прикордонникам дадуть повну свободу дій – перевірятимуть усіх
Показати ще

Соя здатна знижувати рівень холестерину в крові. Однак тут потрібно контролювати вміст сої в деяких соєвих продуктах, адже деякі види здатні провокувати підвищений кров'яний тиск.

Тибетська медицина наполягає на щоденному вживанні горіхів, родзинок і сиру. Саме ці продукти здатні тонізувати нервову систему, зміцнювати серцевий м'яз, а також знімати перевтома і головні болі. Однак за один прийом варто з'їдати не більше 30 г ядер волоських горіхів, 20 г родзинок і сиру.

Овес володіє величезною кількістю вітамінів, клітковини, марганцю, селену, магнію і бета-глюкану, який знижує холестерин.

Дивіться: 5 корисних для серця продуктів

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" з допомогою маси досліджень вчені визначили перелік "суперпродуктів", які допоможуть вам убезпечити свій організм від хвороб.

Вчені відзначають, що в разі регулярного вживання певних продуктів можна виключити рак, хвороби серцево-судинної системи. Виявляється, що ці продукти створюють в організмі природний бар'єр проти запалень і ще цілого ряду захворювань.