Напевне кожен пам’ятає цей смак і у всіх він асоціюється із дитинством. Любителям смачненького нагадали, якими були улюблені іриски та розповіли про секрети приготування цих солодощів в домашніх умовах.

І вам знадобиться всього кілька інгредієнтів, щоб приготувати улюблену солодкість дитинства, - пише Сlutch.

Смачні іриски "золотий ключик", "киць-киць" - це ті цукерки, за які ми, будучи малими, були ладні на все. Такі ж іриски можете приготувати за цим рецептом та потішити ними вже своїх дітей чи онуків.

ЩО ДЛЯ ЦЬОГО ПОТРІБНО

Популярні новини зараз

Слава Камінська з НеАнгелів зважилася змити макіяж і "засвітити" своє справжнє обличчя: і пластика не потрібна

Дружина Холостяка Микити Добриніна Даша Квіткова зізналася, чому не хрестила сина у церкві: "Батюшка дозволив"

Марічка Падалко потрапила в неприємну ситуацію на відпочинку під Одесою: "Закрийте рот"

Тіна Кароль відповіла на головне питання про Дана Балана: "Нам заважають"

Показати ще
  • Сметана - 150 г
  • Цукор - 200 г
  • Ванілін - 50 г
  • Вершкове масло - 40 г
  • Щіпка солі

ЯК ГОТУВАТИ

Змішай сметану, цукор, ванілін, сіль. Доведи все до кипіння і постійно помішуй.

Додай половину вершкового масла, продовжуй варити на повільному вогні і помішуй протягом 10 хвилин.

Додай ще масла і продовжуй варити.

У змащені вершковим маслом силіконові формочки розлий отриману суміш.

Коли цукерки охолонуть, постав в холодильник на добу.

Ірис отримав свою назву завдяки однойменній квітці. Згідно з французькою, наголос робиться на останньому складі. За історичними даними, першим в Росії в 1902 в Санкт-Петербурзі ірис приготував Жозюе де Морнас, кондитер з Франції. Спочатку цукерки носили іншу назву, але в умовах великого попиту на ласощі потрібно нове, незвичайне і запам'ятовується назва. І тоді Морнас звернув увагу, що текстура цих солодощів нагадує йому ніжні пелюстки ірису.

Дивіться ще варіанти приготування смачних ірисок

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли найкращі рецепти різдвяної куті.