Звичка додавати до чаю або кави цукор загрожує розвитком набутого слабоумства. Усього 2,5 чайні ложки солодкого "піску" підвищують ризик майже на половину. Аналогічний ефект спричинюють магазинні соки й солодка газована вода.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПише повідомляє британське видання TheSun.
Зв'язок між любов'ю до солодких напоїв і набутим слабоумством показало дослідження американських вчених, участь у якому взяло 2 226 людей пенсійного віку. Спостерігали за піддослідними протягом 7 років. "Результати засвідчили, що напої і їжа, у складі яких є цукор, підвищують ризик розвитку хвороби Альцгеймера", — каже провідний автор дослідження доктор Ян Гу.
Звичка додавати до чаю або кави цукор загрожує розвитком набутого слабоумства. Усього 2,5 чайні ложки солодкого "піску" підвищують ризик майже на половину. Аналогічний ефект спричинюють магазинні соки й солодка газована вода.
Зв'язок між любов'ю до солодких напоїв і набутим слабоумством показало дослідження американських вчених, участь у якому взяло 2 226 людей пенсійного віку. Спостерігали за піддослідними протягом 7 років.
"Результати засвідчили, що напої і їжа, у складі яких є цукор, підвищують ризик розвитку хвороби Альцгеймера", — каже провідний автор дослідження доктор Ян Гу.
Разом з тим варто відзначити, що раніше міжнародна група вчених з Американського дослідницького інституту провела серію експериментів і дослідів, перш ніж дійшла висновку, що серед усього різноманіття напоїв існує певний тип, що відрізняється підвищеною небезпекою для здоров'я людини: він здатен провокувати інсульт і сприяти розвитку недоумства.
Детальніше про дослідження вчені написали в періодичному виданні Інституту.
Так, фахівці з'ясували, що найбільше шкоди людському організму завдає дієтична газована вода. "Вживаючи хоча б одну баночку газованої "без цукру" на день, людина втричі збільшує свій ризик інсульту і в 2,9 рази - ризик розвитку слабоумства", - пишуть дослідники.
Неймовірна шкода цього напою обумовлена тим, що замість цукру в газовану воду "для тих, що худнуть" зазвичай додають різноманітні штучні підсолоджувачі, такі як, наприклад, аспартам: потрапляючи до людського організму, він розпадається на фенілаланін, метанол, аспарагінову кислоту. Всі ці речовини дуже токсичні для людини.
Аспартаму властиво накопичуватися в головному мозку і через деякий час змушувати нервові клітини працювати в аномально активному режимі. Крім цього, речовина дає серйозне токсичне навантаження на печінку і провокує накопичення токсичних речовин в кишковому тракті.
Комп'ютерна гра допоможе діагностувати слабоумство
Нагадаємо, якщо ви робите ці речі - ви маразматична бабця.Як повідомляв "Знай.ua" цей овоч здатний захистити мозок від вікових змін.
Також "Знай.ua" писав, що вчені з'ясували, яка зараза провокує недоумство.