Як відомо, свинина насичена білками і жирами, які необхідні людині. Так що фаршируйте свинину з беконом і яблуками, запікайте у духовці, тушкуйте з овочами або обсмажують у кисло-солодкому соусі. Ось вам 3 простих, але дуже смачних рецептів, де головним інгредієнтом є свинина. Ви будете у захваті, обіцяємо!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися1. Пряна свинина з грибами і сметаною
Складові:
1 столова ложка оливкової олії;
2 цибулини;
400 г свинячого філе;
250 г печериць або інших грибів;
1 ½ столової ложки паприки;
1 столова ложка томатної пасти;
200 мл курячого бульйону;
100 мл сметани;
сіль за смаком;
мелений чорний перець - за смаком.
Приготування:
Розігрійте масло в сотейнику, викладіть туди тонко нарізану цибулю і готуйте 10 хвилин, поки він не розм'якшиться. Наріжте м'ясо кубиками, а гриби - пластинками і додайте до цибулі. Підсмажуйте 3-4 хвилини на сильному вогні, приправте паприкою і готуйте ще хвилину.
Додайте томатну пасту і бульйон і тушкуйте 5-8 хвилин, поки свинина не стане м'якою. Покладіть сметану, сіль і перець і добре перемішайте. Подавайте з рисом, макаронами або картопляним пюре.
2. Свинина, фарширована беконом, яблуками і горіхами
Складові:
6 скибочок бекону;
2 очищених яблука;
1 невелика цибулина;
3 зубчики часнику;
кілька гілочок свіжого розмарину;
жменя волоських горіхів;
сіль за смаком;
мелений чорний перець - за смаком;
приблизно 1 ¹/₂ кг філе свинини;
2 столові ложки зернистої гірчиці.
Приготування:
Подрібніть бекон і підсмажте. Приберіть на тарілку і злийте жир. Додайте в сковороду нарізані маленькими кубиками яблука і цибулю і готуйте 4-5 хвилин. Викладіть подрібнений часник і смажте ще пару хвилин. Потім додайте рубаний розмарин, бекон, мелені горіхи, сіль і перець.
Свинину надріжте вздовж навпіл і розкрийте. Посоліть і поперчіть м'ясо. Викладіть на нього всю начинку, щільно загорніть рулетом і зв'яжіть ниткою. Зверху натріть свинину гірчицею.
Викладіть на деко і випікайте 1,5 години при температурі 160 ° C. Вийміть м'ясо, залиште на 15 хвилин і наріжте скибочками.
3. Тушкована свинина з оливками
Складові:
2 столові ложки рослинної олії;
2 зелених болгарських перцю;
1 цибулина;
3 зубчики часнику;
сіль за смаком;
2 чайні ложки меленого кумина;
2 чайні ложки сушеного орегано;
1 ¹/₂ кг свинячої лопатки без кістки;
500 мл яловичого бульйону;
170 г томатної пасти;
200 г оливок, фаршированих перцем;
1 столова ложка білого оцту;
кілька гілочок петрушки.
Приготування:
У глибокій сковороді розігрійте масло на середньому вогні. Викладіть нарізані невеликими смужками перець і цибулю, подрібнений часник і ¼ чайної ложки солі. Готуйте 10 хвилин, періодично помішуючи. Додайте кумін і орегано і добре перемішайте.
Видаліть зі свинини зайвий жир, наріжте м'ясо великими шматками і викладіть в сковороду. Влийте бульйон, змішаний з томатною пастою. Приправте сіллю за смаком. Зменшіть вогонь і доведіть до кипіння. Потім накрийте сковороду кришкою і поставте в розігріту до 180 ° C духовку на 2,5-3 години, поки м'ясо не стане дуже м'яким.
Потім зніміть з свинини і овочів жир. Виделкою розділіть м'ясо на шматочки, додайте нарізані кружальцями оливки, оцет і подрібнену петрушку. Страва добре поєднується з вареним рисом.
Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про рецепт салату по-королівськи, яким просто неможливо наїстися. Варто зазначити, що цей оригінальний салат дуже ніжний, з ароматом цитруса і з помірною гостротою.