Як відомо, свинина насичена білками і жирами, які необхідні людині. Так що фаршируйте свинину з беконом і яблуками, запікайте у духовці, тушкуйте з овочами або обсмажують у кисло-солодкому соусі. Ось вам 3 простих, але дуже смачних рецептів, де головним інгредієнтом є свинина. Ви будете у захваті, обіцяємо!

1. Пряна свинина з грибами і сметаною

Складові:

1 столова ложка оливкової олії;

2 цибулини;

Популярні новини зараз
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

400 г свинячого філе;

250 г печериць або інших грибів;

1 ½ столової ложки паприки;

1 столова ложка томатної пасти;

200 мл курячого бульйону;

100 мл сметани;

сіль за смаком;

мелений чорний перець - за смаком.

Приготування:

Розігрійте масло в сотейнику, викладіть туди тонко нарізану цибулю і готуйте 10 хвилин, поки він не розм'якшиться. Наріжте м'ясо кубиками, а гриби - пластинками і додайте до цибулі. Підсмажуйте 3-4 хвилини на сильному вогні, приправте паприкою і готуйте ще хвилину.

Додайте томатну пасту і бульйон і тушкуйте 5-8 хвилин, поки свинина не стане м'якою. Покладіть сметану, сіль і перець і добре перемішайте. Подавайте з рисом, макаронами або картопляним пюре.

2. Свинина, фарширована беконом, яблуками і горіхами

Складові:

6 скибочок бекону;

2 очищених яблука;

1 невелика цибулина;

3 зубчики часнику;

кілька гілочок свіжого розмарину;

жменя волоських горіхів;

сіль за смаком;

мелений чорний перець - за смаком;

приблизно 1 ¹/₂ кг філе свинини;

2 столові ложки зернистої гірчиці.

Приготування:

Подрібніть бекон і підсмажте. Приберіть на тарілку і злийте жир. Додайте в сковороду нарізані маленькими кубиками яблука і цибулю і готуйте 4-5 хвилин. Викладіть подрібнений часник і смажте ще пару хвилин. Потім додайте рубаний розмарин, бекон, мелені горіхи, сіль і перець.

Свинину надріжте вздовж навпіл і розкрийте. Посоліть і поперчіть м'ясо. Викладіть на нього всю начинку, щільно загорніть рулетом і зв'яжіть ниткою. Зверху натріть свинину гірчицею.

Викладіть на деко і випікайте 1,5 години при температурі 160 ° C. Вийміть м'ясо, залиште на 15 хвилин і наріжте скибочками.

3. Тушкована свинина з оливками

Складові:

2 столові ложки рослинної олії;

2 зелених болгарських перцю;

1 цибулина;

3 зубчики часнику;

сіль за смаком;

2 чайні ложки меленого кумина;

2 чайні ложки сушеного орегано;

1 ¹/₂ кг свинячої лопатки без кістки;

500 мл яловичого бульйону;

170 г томатної пасти;

200 г оливок, фаршированих перцем;

1 столова ложка білого оцту;

кілька гілочок петрушки.

Приготування:

У глибокій сковороді розігрійте масло на середньому вогні. Викладіть нарізані невеликими смужками перець і цибулю, подрібнений часник і ¼ чайної ложки солі. Готуйте 10 хвилин, періодично помішуючи. Додайте кумін і орегано і добре перемішайте.

Видаліть зі свинини зайвий жир, наріжте м'ясо великими шматками і викладіть в сковороду. Влийте бульйон, змішаний з томатною пастою. Приправте сіллю за смаком. Зменшіть вогонь і доведіть до кипіння. Потім накрийте сковороду кришкою і поставте в розігріту до 180 ° C духовку на 2,5-3 години, поки м'ясо не стане дуже м'яким.

Потім зніміть з свинини і овочів жир. Виделкою розділіть м'ясо на шматочки, додайте нарізані кружальцями оливки, оцет і подрібнену петрушку. Страва добре поєднується з вареним рисом.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про рецепт салату по-королівськи, яким просто неможливо наїстися. Варто зазначити, що цей оригінальний салат дуже ніжний, з ароматом цитруса і з помірною гостротою.