Вялене м'ясо – не частий гість на українському столі. Через дороговизну далеко не кожен може почастувати близьких та гостей цим делікатесом. Однак шеф-кухарі розкрили секрет приготування цього смаколика вдома, і на це у вас піде не багато коштів та часу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГостре і не сухе м'ясо підійде як закуска для будь-якої вечірки або посиденьок за переглядом фільму, - пише Сlutch.
Для приготування вам знадобиться:
- 500 г яловича вирізка
- 1 кг солі
- 3 ст.л. чорного перцю
- 50 см мотузки
Як готувати:
Щоб смак був більш ніжним, варто видалити із вирізки зайвий жир.
Поріж м'ясо тоненькими невеликими скибками.
На дно посудини насип шар солі приблизно 1 см.
Обваляй яловичину в перці та поклади в посудину на сіль.
Розподіливши м'ясо і ще зверху засип сіллю, так щоб не залишалося непокритих місць. Посуд закрий кришкою або використовуй харчову плівку.
Постав м’ясо в холодильник.
Через 4 години переверни кожен шматочок і знову пішли в холодильник на 12 годин. Після витриманого часу м'ясо повинно добре замаринувати.
Промий шматочки м'яса під проточною водою.
У кожен шматочок просмикни мотузку через один край, знову обваляй в чорному перці і підвісь в прохолодній кімнаті або в холодильнику на два дні. Звичайно, краще щоб м'ясо вилилося в холодильнику, тому що в ньому немає сухого повітря і м'ясо не буде занадто пересушене, ніж коли його підвішували в кімнаті.
В такому стані м'ясо повинно сохнути 2-3 дні.
Після сушки в'ялене м'ясо готове, тепер частуй своїх гостей смачною закускою.
Дивіться, як правильно нарізати хамон
Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", спеціально для тих, хто слідкує за календарем та дотримується Різдвяного посту підготували кращий рецепт страви, яка не тільки прикрасить святковий стіл, а й буде до смаку усій родині.