Ресвератрол – речовина, яка виділяється деякими рослинами для захисту від паразитів, міститься у винограді і какао, виявляється, володіє антивірусним ефектом.

В цьому переконалися фахівці Центру з контролю і профілактики захворювань США, повідомляє MedicalXpress.

Таким чином, під час дослідження вчені додавали хімічне з'єднання у культури людських клітин, які були заражені вірусом коров'ячої віспи - він споріднений з небезпечним вірусом натуральної віспи, але не є настільки смертоносним.

У результаті з'ясувалося, що ресвератрол в клітинах перешкоджав розмноженню вірусів на ранніх стадіях зараження.

Варто зазначити, що експеримент був проведений на мавпах. За підсумками ресвератрол ефективний і в боротьбі проти вірусу мавпячої віспи, який вражає також людину. За статистикою, це захворювання веде до летального результату 10%.

Популярні новини зараз
Зволікати не можна: чоловікам дали 10 днів, щоб не перетворитись на ухилянтів Пенсіонерам виплатять по 870 гривень на місяць: хто отримає надбавку Практично друга пенсія: літні українці отримають значну надбавку Кожен десятий робить це замість сексу: дослідники показали невтішну статистику
Показати ще

Нагадаємо, що іспанські вчені з'ясували, що червоне вино позитивно впливає на здоров'я ясен і зубів. Виявляється, вино може попереджати захворювання ясен - періодонтит.

Так, згідно з дослідженням, вино перешкоджає розвитку хвороб зубів і ясен завдяки вмісту поліфенолів – речовин, які здатні знищувати хвороботворні бактерії у ротовій порожнині.

Також раніше інформаційний портал "Знай.uа" писав про те, що червоне вино, темні сорти пива, рома та інші міцні напої, як правило, містять більше антиоксидантів, ніж світлі. Виходячи з цього, багато хто робить вибір на користь темного і червоного, незважаючи на більш високу калорійність.

Однак, насправді, темні види алкоголю дійсно можуть похвалитися великою кількістю антиоксидантів у своєму складі. Але крім цих корисних речовин, у такому алкоголь може міститися і більше когенерів - це токсичні, біологічно активні компоненти, вироблені в процесі ферментації.