Вчені визначили, як зниження споживання калорій впливає на довголіття.

Свої висновки дослідники з Медичної школи Льюїса Каца (Lewis Katz School of Medicine) при Університеті Темпл (Temple University) опублікували у виданні Nature Communications. Вони показали, що появи вікових епігенетичних змін в геномі пов'язані з тривалістю життя. У разі зниження споживання калорій ці зміни сповільнюються.

Вчені показали, що епігенетичний дрейф, що характеризується змінами метилування ДНК з плином часу, у мишей відбувається швидше, ніж у мавп, а у останніх швидше, ніж у людей.

В ході дослідів вчені проаналізували схеми метилування ДНК. Як з'ясувалося, чим більше обсяг епігенетичних змін і чим швидше вони йдуть, тим коротше тривалість життя.

Таким чином, щоб змінити епігенетичні дрейф з метою збільшення терміну життя, вчені спробували обмежити калорійність їжі тварин. І у мишей, і у мавп зареєстрували зниження швидкості епігенетичного дрейфу.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ці дослідження допоможуть дослідити проблему не тільки тривалості життя, але також дослідження ракових захворювань, оскільки чим більше вираженість епігенетичного дрейфу, тим вище ризик розвитку раку та інших вікових захворювань.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що міжнародна група вчених з Мічиганського університету провела серію досліджень і лабораторних випробувань, перш ніж прийшла до висновку, що жирна їжа здатна не тільки позитивно позначитися на якості життя, а й збільшити її тривалість.