Що робити, коли подорожуєш і у тебе просто немає доступу до ванної кімнати? Проспала і поспішаєш на важливу зустріч або на навчання, вимкнули воду, не можеш прийняти душ після тренування або потрапила в інший форс-мажор? Правильно — скористатися сухим шампунем! Але як застосовувати цей продукт? Ознайомся з нашою статтею і дізнаєшся!

Сухі шампуні косметичний засіб у формі спрея, який надає локонам свіжого та доглянутого вигляду в екстрених ситуаціях. Продукт абсорбує себум і піт зі шкіри та волосяного покриву.

До складу входять:

  • сорбенти (тальк, косметична глина, рисове борошно, кукурудзяний крохмаль);
  • бутан;
  • антисептичні компоненти (триклозан);
  • ароматизатори.

Правила використання:

  1. Розчешіть волосся, розподіліть на прядки або проділи.
  2. Струсіть флакончик і сприсніть коріння в напрямку від чола до маківки, якщо необхідно — на всю довжину.
  3. Залиште шампунь на 5-10 хвилин, щоб він зміг повністю поглинути жир.
  4. Втирайте продукт масажними рухами.
  5. Ретельно вичешіть залишки, використовуючи гребінь з частими зубчиками. Або скористайтеся феном, налаштувавши його на низьку швидкість у режимі холодного повітря, щоб усунути ефект сивини.

Помилки застосування:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наносити велику кількість. Не робіть цього: прядки стануть брудними та на них з'явиться білий наліт. Перевірте, щоб засіб розподілився тонким шаром.

Застосовувати на вологі локони. На мокрому волоссі продукт перетвориться на грудочки бруду.

Розпорошувати на невеликій відстані від голови. Між балончиком і прядками повинно залишатися не менше 15 см.

Використовувати сухий шампунь часто. Не можна користуватися засобом постійно, оскільки продукт накопичується, через що:

  • пересушує шкіру голови та зневоднює структуру волосся;
  • робить локони тьмяними, ламкими та млявими;
  • провокує появу лупи, запалень, посічених кінчиків.

Запам'ятайте! Сухий шампунь — засіб для збереження свіжості шевелюри, однак він не очищає шкірний і волосяний покрив від змертвілого епітелію і серйозних забруднень. Продукт усуває сальний секрет, але не вимиває бруд з пір, не знімає залишки стайлінгу. Саме тому не рекомендується використовувати його як аналог стандартної процедури миття голови.

Поради:

  • Звертайте увагу на тип волосся: власницям жирних локонів підійдуть аерозольні продукти, дівчатам з тонкими пасмами — порошкові (не обтяжують і допомагають зберегти об'єм), а дамам з сухим типом краще не використовувати такий засіб, оскільки він сильно сушить волосся.
  • Не використовуйте сухий шампунь, якщо шкіра голови запалена або при наявності подразнень, лупи.
  • Вибирайте склади з натуральними компонентами та нейтральним ароматом (або без ароматизаторів), без агресивних синтетичних речовин і сполук алюмінію.
  • Купуйте продукцію відомих виробників, яка проходять строгий контроль якості та безпеки.
  • Проведіть тест: бризніть трохи засобу на зап'ясті та почекайте 10 хв. Якщо не з'явилося алергічної реакції (свербіння і почервоніння) — сміливо використовуйте.
  • Розпилюйте в добре провітрюваному приміщенні.
  • Вибирайте засіб, який пасує до кольору вашого волосся: для темної шевелюри створені пігментовані товари з додаванням какао, кави, гірчиці, куркуми.
  • Сухий шампунь — ідеальне рішення для догляду за волоссям лежачих хворих: процедуру очищення можна проводити безпосередньо в ліжку, при цьому не потрібно переносити людину в ванну або здійснювати інші складні маніпуляції.