На Донецькому напрямку по українських військових біля Авдіївки, Пісків, Опитного та самого Донецьку російські найманці гатили зі всіх видів стрілецької зброї та мінометів різних калібрів, а близько 22.00, порушуючи Мінські домовленості, долучили до обстрілів ще й потужні артилерійські системи калібру 152 мм.

Про обстріл Донецька говорять і місцеві жителі, повідомляє "Сегодня".

"Рівно о 23 годині будинок здригнувся від серії потужних розкотистих залпів. Було чутно навіть із закритими вікнами. Нам здалося, що десь недалеко рвуться снаряди. Але потім залпи повторилися і стало ясно, що недалеко від нас стріляють з нібито відведеній артилерії" - розповів житель Ворошиловського району Євген Біленко.

"Спершу стріляли з великокаліберних кулеметів і звучали окремі вибухи по звуку схожі на гранатомет. Але зараз можна почути розкотисті вибухи. Таке чутно вкрай рідко, але останнім часом інтенсивність боїв з кожним разом стає все сильніше і сильніше" - каже житель Київського району Ілля.

Позиції сил АТО в районі Луганського та Новгородського були обстріляні з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а поруч Майорська та Зайцевого ще й з важких мінометів.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину
Показати ще

З настанням темної пори доби на Маріупольському напрямку бойовики неодноразово вели вогонь по наших опорних пунктах в районі Новотроїцького з важких мінометів калібру та 122 мм САУ, а поблизу Павлополя та Мар'їнки з мінометів калібру 82 мм. Під вогнем великокаліберних кулеметів опинились наші воїни на позиціях у районі Талаківки та Широкиного.

Терористи порушили режим тиші й на Луганщині. Там неподалік н.п. Новозванівка бойовики неприцільним вогнем зі стрілецької зброї та гранатометів намагались спровокувати наших бійців.

Читайте також: На Київщині "Мерседес" протаранив автобус

Зазначимо, що впродовж минулої доби ситуація в зоні проведення АТО значно ускладнилась. Проросійські найманці 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.