У Києві продовжать відбір кандидатів на заміщення вакантних позицій директорів шкіл та керівників дитячих садків. 6 "крісел" ще вакантні.

За підсумками конкурсу серед претендентів на заміщення вакантних позицій директорів шкіл та керівників дитячих садків комісія рекомендувала на посади 24 кандидата.

Про це на брифінгу у вівторок, 7 липня, повідомила заступник голови Київської міськдержадміністрації Ганна Старостенко.

"Вперше за 23 роки незалежності України в Києві відбуваються якісні зміни, в тому числі і в сфері освіти. Київська міська влада на чолі з Віталієм Кличком здійснює комплексний підхід до реформування та управління навчальними закладами шляхом впровадження інноваційного проекту - конкурсного відбору кандидатів", - сказала заступник голови КМДА.

При цьому Старостенко нагадала, що конкурс на заміщення 31 вакантної позиції тривав майже місяць. Всього в конкурсі брали участь 54 кандидати, яких відбирали у три етапи. 11-12 червня конкурсанти пройшли тренінг з лідерства та психології в Київському університеті ім. Б. Грінченка. 15-17 червня відбулося знайомство з потенційним місцем роботи, спілкування з колективом та батьками учнів. І в кінці програми 23-25 ​​червня учасники відбору представили на суд комісії своє власне бачення розвитку навчального закладу.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Читайте також: Кількість бюджетних місць у вузах урізали на 10-12%

"Після цього конкурсна комісія надала свої рекомендації. Зазначу, що результати конкурсу носять рекомендаційний характер, оскільки його процедура не затверджена на законодавчому рівні. Призначає керівників навчальних закладів Департамент освіти, науки, молоді та спорту за поданням голів районних державних адміністрацій", - зауважила Старостенко.

Крім цього, заступник голови КМДА розповіла, що 6 директорських крісел досі лишаються вільними, так як комісія не підібрала для них відповідних кандидатів. Тому київська влада планує другу хвилю відбору для заміщення вакантних позицій.

"За результатами проведеного відбору комісія не рекомендувала жодного кандидата на посади керівників шести навчальних закладів столиці. Крім того, директори деяких шкіл і дитсадків йдуть саме в серпні, тому напередодні нового навчального року ми вирішили провести додатковий відбір", - повідомила Старостенко.

Крім того, в КМДА мають намір доопрацювати механізм відбору з урахуванням пропозицій і зауважень членів журі та самих кандидатів.