Українці за підсумками 2016 року встановили новий рекорд за кількістю виданих мультивіз в країни Шенгену.

Про це повідомляє суспільно об'єднання "Європа без бар'єрів". З 59,9% всіх отриманих в 2016 році шенгенських віз, а саме - 817 тисяч давали можливість мультів'їзду українцям.

Найчастіше їх видавали для поїздок в Нідерланди, Литву, Польщу та Угорщину. Менше віз видавали дипломатичні представництва Фінляндії, Франції, Іспанії та Чехії.

Згідно зі статистикою, в 2016 році українські громадяни частіше подавали заявки на шенгенські візи і показник позитивних відповідей зріс на 15%, в порівнянні з 2015 роком. Всього власникам паспортів України видали 1,36 млн короткострокових документів на в'їзд в країни Шенгену.

Лідером в перевагах українців залишається Польща. У п'ятірку лідерів за кількістю заявок увійшли Угорщина, Німеччина, Литва та Іспанія. Найрідше громадяни України зверталися за візами до Словенії і Норвегії.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначається, що загальний показник відмов у шенгенських візах за рік знизився з 3,4% до 3,2%.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, спецслужби Білорусі затримали українських журналістів.