Кримські пляжі знову пустують. Парасольки і лежаки даремно чекають на туристів - Росія зняла санкції з Туреччини, і потік її громадян одразу ж хлинув за кордон.

Після анексії півострова до Криму їздили відпочивати, здебільшого, росіяни, пише "Сегодня".

У 2016 році Кремль ввів санкції проти Туреччини. Російські туроператори не могли продавати путівки до цієї країни, і частина туристів вирішила поїхати до Криму.

Втім, відпочинком на півострові росіяни вкрай незадоволені. Мовляв, співвідношення ціни та якості залишає бажати кращого.

"Росіяни дійсно вимогливі. Я здаю кімнату за 1000 рублів - так вони хочуть, щоб і кондиціонер був, і душ окремий. То море їм холодне, то сервіс поганий, то ціни високі", - обурилася жителька Євпаторії Валентина.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

На думку експертів, у 2017 році на півострові ажіотажу не буде. А більшість російських туристів віддадуть перевагу відпочинку в Сочі.

"Багато туристів, які відвідали Крим у 2015 і 2016 роках, залишилися не задоволені співвідношенням тут ціни та якості. Зараз кримські ціни вже майже аналогічні тим, які пропонують у Сочі. При цьому інфраструктура до Сочі ще не "дотягує", - пояснив гендиректор компанії "Мультітур" Дмитро Шаров.

Раніше туристичний сезон у Криму починався в травні. Тепер же навіть наприкінці травня житло під оренду пустує.

"Про початок сезону годі й казати - туристів просто немає. Травень був то дощовим, то холодним. Крім того, із кожним роком росіяни висловлюють усе більше претензій до сервісу і цін. Цього року особливо обурені. Мені родичі з РФ взагалі сказали, що цього року полетять краще у Сочі - дешевше і комфортніше. А більш дешевий спосіб - через паром, влітку перетворюється на пекельну подорож через поромну переправу. Загалом, ілюзій на рахунок сезону не будуємо - поки у мене житло під здачу все пусте. У сусідів - така ж ситуація", - розповіла мешканка приватного сектора Євпаторії Олена.

З кожним роком падає й кількість туристів, які перетинають кордон із Кримом з материкової частини України. За даними Прикордонної служби, їх стало на чверть менше.

А на маївку на півострів з'їздили на 17% менше українців, ніж минулого року.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", кримські патріоти пригрозили зрадникам швидкою розплатою.