Прикордонники в міжнародному аеропорту Бориспіль виявили небезпечний предмет у одного з пасажирів. Він випромінював сильний радіоактивний фон.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. Радіоактивні матеріали намагався провезти через кордон іноземець, який прямував на рейс "Київ - Тель-Авів".

В ході огляду виявилося, що 49-річний громадянин Ізраїлю хотів вивезти у багажі висотомір і термометр. Саме на ці предмети і зреагувала стаціонарна система радіаційного контролю "Янтар". Прилад показав завищену дозу гамма-випромінювань, що небезпечно для здоров'я людини.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Прикордонники зняли з рейсу порушника і проінформували про даний факт відповідні органи.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, у Мексиці невідомі викрали вантажівку, яка перевозила радіоактивний матеріал іридій-192. Через інцидент тривогу оголосили в дев'яти штатах.